VM 2022

3 min læsningRibéry indstiller karrieren: Her er historien bag de karakteristiske ar i ansigtet

Udover sine gode præstationer på fodboldbanen vil Franck Ribéry formentlig også huskes for sine mange ar i ansigtet. Her er, hvad der førte til Ribérys mange ar.

3 min læsning
Franck Ribéry indstiller karrieren. Læs den rørende historie bag Ribérys mange ar i ansigtet her.
Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

I går kom det frem, at den franske stjerne Franck Ribéry har valgt at indstille karrieren.

Franskmanden stopper efter at have været professionel i omkring 20 år, hvilket bragte ham over fransk, tysk, tyrkisk og italiensk fodbold.

Mens han på fodboldbanen formentlig huskes for sine mange år og store præstationer i den tyske storklub, FC Bayern München, vil mange nok også huske ham for de karakteristiske ar i ansigtet. Et særpræg, der har fulgt Ribéry siden han var blot to år gammel.

Franck Ribéry har flere gange åbnet op om arrene, der, ifølge ham selv, gav ham ‘karakter’ og ‘styrke’.

Det hele startede i en alder af blot to år, da Ribéry var impliceret i en bilulykke.

– Problemet var, at jeg sad bagerst og fløj fremad ved sammenstødet, fortalte Ribéry ved tidligere lejlighed i Simon Kupers bog The Football Men: Up Close with the Giants of the Modern Game.

Ribéry havde nemlig ikke sikkerhedssele på og fløj derfor ud gennem køretøjets forrude.

I den forbindelse blev Ribérys ansigt alvorligt skadet, og han blev hastet på hospitalet, hvor han angiveligt fik omkring 100 sting i ansigtet.

Ribéry indstiller karrieren

Den 39-årige franskmand har selv fortalt, hvordan arrene efter ulykke har præget hans liv – specielt i barndommen – hvor folk ofte har stirret og peget på hans ansigt og påpeget, hvor ‘grimme’ arrene var.

– Se, hvad han har i ansigtet. Se på hans hoved. Hvad er det for nogle ar? Det er så grimt. Sådan ville folk sige. Uanset hvor jeg gik hen, så ville folk kigge på mig, har Franck Ribéry tidligere fortalt til Canal+ Sport.

Ribéry: Ham her er den nye Lewandowski

Men den tidligere franske landsholdsspiller har selv altid haft et positivt syn på sin situation.

– De gav mig karakter og styrke. For når du er barn og har et ar som dette, er det ikke let. De mennesker, der taler om dig, er forældre (til andre børn red.), og det er meget grusomt. Men jeg gik aldrig rundt om hjørnet for at græde, selvom det til tider var hårdt.

– På en vis måde hjalp ulykken mig. Som barn motiverede det mig. Gud gav mig dette særpræg og arrene er en del af mig, og folk bliver bare nødt til at tage mig, som jeg er.

Franck Ribéry har senest spillet i italienske Salernitana, men huskes nok mest af alt for sin tid i Bayern München. Her spillede han 12 sæsoner og var med til at vinde ikke færre end ni tyske mesterskaber i perioden fra 2007 til 2019. Det blev til 425 kampe for de tyske giganter med 124 mål og 182 assists til følge.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer