VM 2022

9 min læsningHorsens målfarlige talisman: Jeg vil være topscorer og til udlandet

Magnus Jensen har vist sig farlig foran mål denne sæson for AC Horsens til trods for, at han normalt spiller i forsvaret. Gennembruddet i Superligaen får stopperen til at gå efter både topscorertitlen i Horsens samt et udlandsophold.

9 min læsning
Magnus Jensen fejrer sin scoring og Horsens' sejr over FC Nordsjælland
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix.

Viborg FF og siden F.C. København havde Michael Gravgaard. AGF havde Ole Budtz.

Begge er gode eksempler på målfarlige forsvarsspillere i Superligaen, der med stor succes blev smidt op i angrebet, når der skulle bruges et mål i slutminutterne, eller hvis skader eller form holdt de naturlige angribere ude.

I denne sæson har AC Horsens vist Superligaens nye angrebsjoker frem i form af Magnus Jensen, som med fightervilje, attitude og målnæse har vist sin store værdi for oprykkerne. Den 25-årige forsvarsspiller drømmer om at blive den mest scorende Horsens-spiller og prøve kræfter med udlandet.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Kvaliteterne i angrebet blev ellers ikke fremelsket i de unge år for Magnus Jensen. Tværtimod blev han rykket længere tilbage på banen fra sin oprindelige position på midtbanen.

Nu kriger han i Superligaen med stor udstråling i Horsens’ forsvar – men også som joker eller fra start helt oppe i angrebet.

Det sidste er gået ret godt sagt på østjysk, og Magnus Jensen er i skrivende stund sammen med den rutinerede angriber Anders K. Jacobsen mest scorende for Horsens med tre mål.

Mål giver opmærksomhed og nye muligheder

– Magnus Jensen om sin succes i angrebet

Magnus Jensen jubler efter sin scoring til 3-3 mod FC Midtjylland i august. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Vil ende øverst

Men forsvarsspilleren går efter at ende øverst på klubbens interne topscorerliste, fortæller han til campo.dk.

– Det er da mit mål at blive topscorer. Det var det også sidste sæson, men der var én, der lige scorede fire-fem mere end mig (Casper Tengstedt – nu i Rosenborg, der scorede 15 mål mod Magnus Jensens 11 mål i seneste sæson, red.), så der var lidt langt op. Men selvfølgelig er det mit mål, siger Magnus Jensen med et stålsat blik til campo.dk og uddyber:

– Du kan kalde det et urealistisk mål, når jeg spiller ni ud af ti kampe nede i forsvaret. Men jeg føler, jeg er farlig nok til at kunne ende i top tre, og hvis man er med der, er man også tæt på at blive nummer ét. Vi har nogle dygtige angribere, som nok skal få lavet nogle kasser, så jeg skal holde mig til, hvis jeg skal nå det mål. Jeg havde gerne have set mig selv være oppe på fire-fem stykker. Men hvis jeg kan holde kadencen med at score de mål per minutter, jeg har gjort oppe i front, så vil jeg rigtig gerne fortsætte med at køre det på denne måde, hvor jeg kan komme lidt frem og tilbage engang i mellem.

Det kan da godt være, der er nogen, der kigger på ham og tænker, han kunne blive en rigtig rigtig dygtig angriber. Og jeg kan egentlig godt forstå, hvis det skulle være tilfældet

– Cheftræner Jens Berthel Askou om Magnus Jensens fremtid
Makienok efter retur til Superligaen: Brøndby-skifte havde ikke været perfekt

Han har sammenlagt fået omkring fire halvlege i front for Horsens, hvilket har kastet de tre mål af sig i denne sæson. Ser man udelukkende på de gange, Magnus Jensen gennem karrieren er startet inde i angrebet, er statistikken ganske imponerende.

På blot 12 kampe fordelt i NordicBet Ligaen i sidste sæson og Superligaen i denne, er det blevet til syv mål og tre oplæg. Men trods de flotte præstationer i front for Horsens ser han dog ikke sin fremtid i angrebet.

– Det er jo en vanvittig god statistik, og når jeg engang i mellem kan spille en halvleg som angriber, så er det jo rigtig fint, at jeg kan lave mål. Jeg ser mig stadig mest som forsvarsspiller, og det er den position, vi forsøger at udvikle mig på. Men jeg vil også gerne spille angriber indimellem, fordi mål giver opmærksomhed og nye muligheder, siger Magnus Jensen.

Jeg vil også gerne videre og kunne godt tænke mig at spille i udlandet på et tidspunkt

– Magnus Jensen om ambitionerne for fremtiden
Horsens-træner: Top seks er fuldstændig ligegyldigt nu

Horsens-cheftræner, Jens Berthel Askou, er glad for at have en mand i truppen, der er dygtig i begge ender af banen. Han ser dog også Magnus Jensens fremtid ligge i defensiven.

– Noget af det, vi har været nysgerrige på, var, hvordan han ville klare sig i angrebet i Superligaen. Kunne han lykkedes med at sætte sig igennem og komme til chancer? Kunne han lykkedes med at score? Og det har han vist, at det kan han godt. Det giver os et våben mere, og det er vi sindssyg glade for. Men hvis han skal nå længst i sin karriere, så tror jeg, det er som stopper, siger Horsens-træneren, der dog samtidig åbner døren lidt på klem for, at det kan ændre sig:

– Det kan da godt være, der er nogen, der kigger på ham og tænker, han kunne blive en rigtig rigtig dygtig angriber. Også på højt niveau. Og jeg kan egentlig godt forstå, hvis det skulle være tilfældet.

Jeg er virkelig ikke meget for at give op

– Magnus Jensen om det sene gennembrud

Magnus Jensen går til stålet for Horsens – både i forsvaret og i angrebet. Her er han overfor Randers FC’s Tosin Kehinde. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Drømmen om udlandet

Præstationerne i Horsens i denne sæson har fået flere til at få øjnene op for Magnus Jensen, der hilser den øgede opmærksomhed velkommen. Ambitionerne er at skifte til en større klub i fremtiden, og drømmen er en tur til udlandet.

– Jeg har ambitioner om at skulle mere end Horsens. Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at være her, men jeg vil også gerne videre og kunne godt tænke mig at spille i udlandet på et tidspunkt. Jeg ved ikke specifikt, hvor det skulle være og på hvilken hylde. Mit mål er at drive det så langt som muligt, men det er jo svært at spå om, hvor langt det er, siger han og uddyber:

– Fodbold går hurtigt nogle gange, og for to år siden satte jeg mig et mål om, at jeg skulle prøve at starte inde for Horsens og blive fast mand. Det mål har så ændret sig nu, og nu vil jeg gerne gøre mig så god, at jeg kan gøre mig attraktiv for andre klubber. Også i udlandet forhåbentlig.

Det værste, man kan gøre ved mig, er at sige, jeg er ligesom alle andre

– Magnus Jensen om mennesket udenfor banen
Viborg-spiller kæmpede mod kræft og blev droppet af AC Horsens: Jeg var rimelig rasende

Alderen siger 25 år, og dermed er gennembruddet sket sent for Magnus Jensen. Turen er gået fra ungdomsbold i Viborg FF over Skive IK til AC Horsens, der hentede ham i januar 2020. Ifølge hovedpersonen selv skyldes den nuværende succes til dels held – men også ren vilje og en modstand mod at give op.

– Det handler om at finde sig selv som spiller og have udviklet sig nok til at komme op på det her niveau og gøre det rigtige ude på banen. Et gennembrud handler også nogle gange en smule om held. Der var brug for mig på et tidspunkt, hvor jeg fik lov at spille og fik en masse kampe. Og det har udviklet mig, siger han og fortsætter:

– Det er også en historie om at blive ved. Der er mange, der, når de er 22-23 år og ikke spiller på førsteholdet, tænker: ’for satan, der er lang vej hjem’. Men jeg er virkelig ikke meget for at give op og stoppe med at prøve, så jeg tror, det er vedholdenhed, der har gjort, at jeg slår igennem nu.

Mennesket udenfor banen

Nogle har måske set interviewet fra sidste sæsons oprykning, som du kan se efter citatet, hvor Magnus Jensen ekstatisk glædede sig til at få gang i oprykningsfesten.

– Jeg glæder mig så meget til at få 10 pilsnere. Altså hold kæft mand, jeg glæder mig. Det bliver så skønt, sagde han til TV3 Sport med et stort smil på læberne.

Det kraftfulde og verbale udtryk på banen samt interviews som ovenstående tegner et billede af en karismatisk og udadvendt spiller. Men skal man tro Magnus Jensen selv, er der et stykke fra den person, folk ser på banen og den, han er, udenfor banen.

– Jeg tror, mange har en forestilling om, hvem jeg er, fordi jeg er meget udadreagerende, udfarende og fylder meget på banen. I et omklædningsrum er jeg da også med og fylder okay meget, men jeg er ikke den, der fylder allermest og råber allerhøjest. Jeg er en stille og rolig fyr, men jeg er heller ikke bange for at markere mig og skille mig en lille smule ud. Det værste, man kan gøre ved mig, er at sige, jeg er ligesom alle andre, siger han og uddyber:

– Jeg har indimellem nogle lidt sjove frisurer og langt hår, og jeg har nogle underlige tatoveringer. Det er nok nogle valg, jeg ubevidst har taget for ikke at gå i ét med mængden, selvom jeg jo egentlig er et meget almindeligt menneske og lever et fuldstændig almindeligt liv ligesom de fleste andre. Jeg kommer hjem, går tur med min hund og laver aftensmad. Jeg laver ikke noget vanvittigt specielt. Men jeg har også behov for at komme ud og udtrykke mig selv på en eller anden måde.

En ting er sikker – man lægger mærke til Magnus Jensen, når han er i aktion i Superligaen. Spørgsmålet er, hvor længe man fortsat vil kunne se ham gå hårdt ind i tacklinger i forsvaret eller sætte sidste fod på bolden i angrebet for Horsens. Ambitionerne og drømmene kalder på mere for den blonde forsvarsspiller, der nægter at være som alle andre.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer