VM 2022

4 min læsningMakienok efter retur til Superligaen: Brøndby-skifte havde ikke været perfekt

Simon Makienok er vendt tilbage til Superligaen efter flere år i udlandet. Nu tørner den høje angriber ud for AC Horsens, hvilket passer ham bedre end, hvis han var skiftet til sin tidligere klub Brøndby.

4 min læsning
Simon Makienok
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Topscorer i Brøndby og landsholdsspiller.

Simon Makienok bragede igennem, da han senest spillede i Superligaen for Brøndby, inden han i 2014 skiftede til italienske Palermo.

Otte år senere er den nu 31-årige Makienok tilbage i dansk fodbold, hvor han har skrevet kontrakt med AC Horsens. Selvom den to meter høje angriber havde stor succes i Brøndby og også var i kontakt med klubben om et skifte denne sommer, mener han ikke, at et skifte tilbage til Vestegnen havde været det bedste for ham.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Jeg vil ikke sige, at det ville være perfekt at spille i Brøndby. Fordi det, der ville være perfekt for mig, var at komme til en klub, hvor jeg ville komme til at have en indflydelse, og hvor jeg kunne se mig selv passe ind, siger Simon Makienok til campo.dk og fortsætter:

– Der var den bedste mulighed for mig i Horsens. Jeg ville hjem og være med til at spille et sted, hvor jeg passede ind, og hvor jeg følte, jeg kunne bidrage.

Horsens-træner om hjemvendt Makienok: En gammel sportsvogn der har stået i garagen i ti år

Kontrakten med AC Horsens løber indtil næste sommer, hvor et nyt skifte potentielt kan blive aktuelt for angriberen. Det spekulerer han dog ikke på.

– Lige nu tænker jeg slet ikke på det. Jeg tænker først og fremmest på at komme i gang og forhåbentlig levere gode præstationer og være med til at hjælpe Horsens. De er med til at hjælpe mig med at komme tilbage og spille Superliga og forhåbentlig blive en profil og score mål igen. Det har været mit primære mål. Så lige nu tænker jeg nærmest fra uge til uge og har ingen ide om, hvad der skal ske til sommer, siger Makienok og uddyber, hvad målet for sæsonen er:

– Jeg skal bruge den her sæson til at bevise mig selv – både overfor mig selv, men også overfor alle andre, og vise, hvilket niveau jeg har. Det var også en af grundene til, at jeg gerne ville hjem nu, hvor jeg vidste, at jeg kunne det. Hvis jeg først kom hjem, når jeg var 34-35 år, vil jeg tro, det ville være sværere at præstere på højt niveau i Superligaen.

Horsens-træner før møde med Silkeborg: Top seks er fuldstændig ligegyldigt nu

Angriberen kan se tilbage på otte år i udlandet, hvor han har repræsenteret klubberne Palermo, Charlton, Preston, FC Utrecht, Dynamo Dresden og senest St. Pauli.

Det er med andre ord en spiller, der har prøvet lidt af hvert på de europæiske baner. Tiden i udenlandske klubber er derfor nu et afsluttet kapitel i fodboldkarrieren, fortæller Simon Makienok.

– Jeg føler, jeg har oplevet og prøvet alle de ting, jeg gerne vil i udlandet. Jeg ville selvfølgelig gerne have opnået nogle større ting og min karriereplan har ikke været, som jeg gerne ville. Det er der mange ting, der har spillet ind i forhold til. Men når det nu er gået, som det er, så føler jeg, jeg har prøvet det, jeg gerne ville. Så udlandet tænker jeg ikke så meget på, siger Simon Makienok og fortsætter:

– Nu vil jeg bare gerne se, hvor mange år endnu, jeg kan være med på højeste niveau og spille herhjemme. Og jeg vil stadig gerne blive ved med at udvikle mig og gøre det godt.

Indtil videre er det blevet til tre indhop for AC Horsens i Superligaen for Makienok, der igen er med i truppen til udekampen mod Silkeborg IF søndag eftermiddag.

Her er der kampstart klokken 14:00 på JYSK Park, og du kan se opgøret på Canal 9 og discovery+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer