VM 2022

4 min læsningHorsens-træner: Top seks er fuldstændig ligegyldigt nu

Det lykkedes for Horsens at sejre over FC Nordsjælland i seneste runde. Men til trods for placeringen i top seks, går cheftræner Jens Berthel Askou ikke op i stillingen.

4 min læsning
Jens Berthel Askou går ikke op i Horsens placering i stillingen
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Fra NordicBet ligaen til Superligaens top seks.

Sådan er turen gået for AC Horsens, der som superligaoprykker har overrasket i denne sæson og med sejren i seneste runde over FC Nordsjælland rykkede op på en sjetteplads.

Til trods for det flotte efterår går østjydernes cheftræner Jens Berthel Askou ikke op i stillingen. Heller ikke, selvom en sejr over Silkeborg søndag potentielt kan rykke Horsens op på en fjerdeplads.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Jeg kigger slet ikke på det der (top seks, red.). Det kan da godt være, når vi når hen i runde 20-21, at vi kigger på, om vi skal tage stilling til nogle scenarier i forhold til vores placering. Men det er fuldstændig ligegyldigt lige nu. Det, der er vigtigst for os, er, at vi får så mange point som muligt, og at vi spiller hver kamp for at vinde, siger Horsens-cheftræneren til campo.dk.

Årsagen til, at der ikke bliver skævet for meget til stillingen i Horsens, skal findes i ønsket om at holde fokus, forklarer Bertel Askou, der mener, det er nødvendigt for at fortsætte de gode resultater.

– Jeg kan se, at vi har kvalitet nok til at spille med om sejren i alle kampe mod alle modstandere. Derfor drejer det sig om, at vi er knivskarpe på alt, vi gør. Hver enkelt detalje hele tiden. For så har vi en chance for at vinde i alle kampe, siger han og fortsætter:

– Hvis vi slækker på det, fordi vi koncentrerer os om alt muligt andet såsom top seks, og hvordan de andre hold klarer sig, så mister vi fokus. Og det har vi ikke råd til, for så kan vi også tabe alle kampe.

Highlights: Udholdende Horsens-defensiv sørgede for sejr over FC Nordsjælland

I seneste kamp mod FC Nordsjælland lykkedes det AC Horsens at forsvare sin 1-0 føring hjem mod de teknisk dygtige FCN-spillere. Trods FC Nordsjælland dominerede på bolden, og Horsens stod meget dybt især i anden halvleg, er Jens Berthel Askou komfortabel i forhold til sit holds defensive styrke.

– Vi følte egentlig ikke, vi var presset hårdt i bund mod Nordsjælland. Vi følte, vi stod lavt, ja. Men vi synes, vi er dygtige til den del. Nu har vi haft fire føringer plus en 0-0 kamp mod AaB, vi gerne ville forsvare hjem, og det er vi lykkedes med alle gange, også selvom vi har stået dybt i lange perioder, siger Horsens-cheftræneren og uddyber:

– Jeg tror, de hold, vi har mødt i de kampe, havde haft lettere ved at score mod os, hvis banen havde været mere åben. Selvfølgelig vil vi gerne have bolden oppe i den anden ende, men vi vil allerhelst vinde. Så vi har det fint med, at vi er dygtige til den del, fordi det er nødvendigt indimellem. Det er en stor styrke.

Horsens-træner om hjemvendt Makienok: En gammel sportsvogn der har stået i garagen i ti år

Selvom Jens Berthel Askou altså ikke går op i stillingen i Superligaen, vedkender han, at holdets placering gør noget positivt for oprykkerne.

– Selvfølgelig giver det noget selvtillid og tro på tingene. Og ro. Det bekræfter os i, at det, vi forsøger at gøre, det virker. Det er effektivt. Jeg kan også som træner stå og nyde, at vi kan lukke ned og vores heroiske og disciplinerede forsvarsspil, hvor folk forsvarer med det hvide ud af øjnene. Det, synes jeg også, er flot, fordi det er ikke alle hold, der kan det. Det er også en svær disciplin at mestre, siger han.

Næste kamp for AC Horsens er som nævnt søndag ude mod stillingens fjerdebedst placerede hold Silkeborg IF. En sejr til De Gule kan bringe holdet op på netop fjerdepladsen. Det kræver dog samtidig, at AGF på femtepladsen taber til F.C. København i Parken samme dag.

Kampen mellem Silkeborg og Horsens spilles søndag klokken 14.00 på JYSK Park, og du kan se opgøret på Canal 9 og Discovery+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer