VM 2022

2 min læsningRasende Sir Alex Ferguson truede engang med at slå landstræner ihjel

Det var tydeligt for enhver, der så Alex Ferguson på sidelinjen, at han havde et eksplosivt temperament.

2 min læsning
Nigel Roddis/Reuters/Ritzau Scanpix

Sir Alex Ferguson var berygtet for den notoriske ‘hårtørrer-behandling’ af sine spillere.

Men spillerne i Manchester United var ikke de eneste, der kunne komme på den forkerte ende af et møgfald fra den legendariske træner.

Den tidligere cheftræner for det engelske landshold, Sven-Göran Eriksson, har også prøvet at stå skoleret overfor Ferguson, efter svenskeren valgte af udtage en af Fergusons bedste spillere til landsholdet.

– Med Alex var den fantastiske ting, at det altid var klokken syv om morgenen eller tidligere, han var sur, og det var aldrig ‘hej Sven, hvordan har du det?’ Det var whuuuuushhh (råber). Jeg troede, han ville slå mig ihjel, siger svenskeren til The Times.

Eriksson fortæller om en konkret episode, hvor han havde i sinde at udtage Wayne Rooney til det engelske landsholdet, hvilket langt fra behagede Alex Ferguson.

– Han sagde, ‘Jeg slår dig ihjel. Du er færdig.’ Men jeg repræsenterede England, og du bliver nødt til at stå fast.

Walisisk landsholdsspiller inden VM: Kan sagtens slå England

– Hvad der er rigtigt er rigtigt, og hvad der er forkert er forkert, og da han sagde ‘Lad vær med at udtage Rooney, fordi jeg slår dig ihjel,’ sagde jeg ‘fuck af, hvad sker der med dig?’ Han skreg. Og når han blev sådan, gav det ingen mening. Derfor sagde jeg, ‘Alex, jeg udtager Rooney, hav en god ferie. Ciao, farvel, forklarer Eriksson.

Sven Goran-Eriksson var træner for England i fem år fra 2001 til 2006.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer