Italien genetablerede normaliteten i dødens pulje med sejr i Ungarn

De italienske europamestre missede VM-kvalifikationen, men nu er de sikret deltagelse ved Nations League-Final Four.

Efter fem runder toppede Ungarn højest overraskende Nations League gruppe 3 med Italien, Tyskland og England efterladt agterude. Ingen af de sidstnævnte havde formået at slå ungarerne i to forsøg, mens italienerne havde taget en 2-1 sejr i Italien.

Mandag aften stod gruppefinalen i Budapest. Her skulle Ungarn have mindst uafgjort mod Italien for at tage en gruppesejr.

Europamestrene skulle dog vise sig igen at blive for stor en mundfuld for hjemmeholdet, der måtte indkassere et 2-0 nederlag efter et mål på hver side af pausen.

Med Giacomo Raspadoris scoring i første halvleg, og Federico Dimarcos ditto i anden, blev det derfor Italien som tager førstepladsen og pladsen ved Final Four, mens Ungarn tager en flot andenplads i en svær pulje.

Italienerne slutter sig til Holland og Kroatien, der begge allerede har kvalificeret sig. Tirsdag mødes Portugal og Spanien i en direkte kamp om den sidste plads til Final Four.