2 min læsningFC Barcelona ansætter tidligere spiller som sportsdirektør

Johan Cruyff havde en stor karriere som både spiller og træner i FC Barcelona. Nu går hollænderens søn Jordi Cruyff i faderens fodspor, da han netop er præsenteret som klubbens sportsdirektør.

2 min læsning
Jordi Cruyff (th., red.) bliver ny sportsdirektør for FC Barcelona
Foto: REUTERS/Albert Gea.

Navnet Cruyff er synonym med FC Barcelona.

Således også i nutiden, hvor Jordi Cruyff netop er tiltrådt stillingen som sportsdirektør i den catalanske storklub. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

48-årige Jordi Cruyff, der er søn af klublegenden Johan Cruyff, har som sin far en fortid i klubben som spiller.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Jordi Cruyff har siden sommeren sidste år været i klubben i en stilling som global sportsdirektør, men overtræder nu i rollen som sportsdirektør. Her skal han blandt andet have ansvar for klubbens køb og salg af spillere fremover.

Barca-stjernefrø forlængede langt om længe: Drømt om siden jeg var helt lille

Den tidligere angriber har prøvet rollen som sportsdirektør før, da han har haft stillingen i klubber som israelske Maccabi Haifa og cypriotiske AEK Larnaca. Men det er nok nærmere fortiden som spiller i FC Barcelona, der har spillet ind for Jordi Cruyff i forhold til en retur til klubben.

Han spillede nemlig for storklubbens førstehold i perioden 1994-1996, hvorefter han skiftede til Manchester United. Forinden havde han haft en stor del af sin ungdomskarriere i klubben, hvor han startede på U16-holdet i 1988. Det blev til i alt 53 kampe for førsteholdet i FC Barcelona.

Tidligere FC Barcelona-stjerne går ind i dansk sportsbrand

Næste kamp for FC Barcelona i LaLiga er hjemmekampen mod Elche lørdag. Der fløjtes op klokken 16.15, og du kan se opgøret på TV2 Sport X og TV2 Play. FC Barcelona er inden kampen nummer to i LaLiga to point efter rivalerne fra Real Madrid.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer