2 min læsningAnthony: 20 meter fra vores hjem stod der narkohandlere

Anthonys skifte til Manchester United i Premier League virkede usandsynligt under opvæksten i Sao Paulos favela, hvor fattigdom og hårde kår var vilkårene.

2 min læsning
Manchester United's Swedish striker Anthony Elanga reacts as he leaves the pitch after being substituted off during the UEFA Europa League Group E football match between Manchester United and Real Sociedad, at Old Trafford stadium, in Manchester, on September 8, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Anthonys opvækst i Sao Paulos favela var præget af ekstrem fattigdom.

– Jeg havde ingen fodboldstøvler at spille fodbold i. Jeg havde intet soveværelse. Jeg sov på sofaen, siger Anthony i et interview med Sky Sports.

De nyslåede Manchester United-spiller fortæller om livet i et brasiliansk slumkvarter, hvor forholdene langt fra var gunstige for en fremtid som professionel fodboldspiller.

– 20 meter fra vores hus stod der narkohandlere. Nogle gange når man så en kamp om søndagen, var der en lugt af cannabis, der kom ind i vores hus, siger Anthony og fortsætter:

– Der var øjeblikke, hvor min bror, søster og jeg græd og krammede hinanden, når vi tænkte på vores liv. Der var nogle gange om natten, hvor vi skulle tømmes vores oversvømmede hus for vand, men vi ville stadig gøre det med et smil.

Medie: Manchester United vil forlænge med fem spillere

Brasilianeren taler også om sin brors store indflydelse på fodboldkarrieren, og hvordan det var det eneste, der fyldte for ham.

– Jeg har altid elsket fodbold. Min bror – der altid var sammen med mig – lærte mig at drible med bolden. Han er stadig med mig i dag, og passer på min karriere. Han trænede mig og hjalp med at udvikle mine færdigheder, så jeg altid havde en plan. Jeg skal være fodboldspiller, jeg skal være fodboldspiller, siger Anthony.

Anthony fik en drømmestart på sin Manchester United-karriere, da han scorede i sin debut imod Arsenal.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer