2 min læsningFCK melder ud efter fanuroligheder: Vi undrer os

F.C. København har i pausen af Champions League-opgøret mod Dortmund udsendt en pressemeddelelse.

2 min læsning
Dortmund
Foto: Uwe Kraft/AFP/Ritzau Scanpix

Der var før og under opvarmningen til Champions League-kampen mellem Borussia Dortmund og F.C. København store fanuroligheder både inde of udenfor stadion.

Nu har de forsvarende danske mestre udsendt et officielt statement, hvor man har et klart budskab, hvor man blandt andet ‘undrer sig over, hvorfor der ikke var foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at holde fangrupperne adskilt’.

Det melder F.C. København på sin hjemmeside.

Helt konkret skriver klubben:

– Der var uroligheder omkring F.C. Københavns fanafsnit før aftenens Champions League kamp i Dortmund.

– Problemerne startede, da en gruppe maskerede personer angreb FCK’s afsnit med pyroteknik, hvorefter der også blev kastet pyroteknik den anden vej. Kort efter gentog det sig i den anden side af FCK’s afsnit med et nyt angreb med samme reaktion.

– Uanset årsagen skal der ikke herske nogen som helst tvivl om, at F.C. København tager afstand fra, at der blev kastet pyroteknik fra vores afsnit mod andre tilskuerafsnit. Det er meget farligt og kan forvolde stor skade på tilfældige fans.

– Vi undrer os dog også over, hvorfor der ikke var foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at holde fangrupperne adskilt, efter vi gentagne gange op mod kampen havde advaret om, at dette var et realistisk riskoscenarie, der endte med at udspille sig to gange.

– Vi vil nu samarbejde med de relevante instanser omkring kampen for at opklare, hvorfor det gik galt.

Slutteligt oplyser FCK, at klubben ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Tysk politi: Forventer støtte fra HSV-hooligans til FCK-fans

Du kan følge de forsvarende danske mestres kamp mod Borussia Dortmund i vores Highlights LIVE-format lige her.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer