2 min læsningNy FCM-træner tager skepsis med ro: Har trænet Messi, Iniesta og Xavi

TV2 Sports fodboldekspert Morten Bruun er skeptisk overfor, om den nye cheftræner i FC Midtjylland, Albert Capellas, kan håndtere presset i FC Midtjylland. Hovedpersonen tager dog presset med ro og pointerer, hvilke superstjerner han har trænet.

2 min læsning
Albert Capellas tager skepsis med ro
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Messi, Xavi og Iniesta.

Det er blot tre verdensstjerner, som den nyansatte FC Midtjylland-cheftræner, Albert Capellas, har trænet gennem sin karriere.

Derfor mener den 54-årige spanier, han er vant til høje forventninger og afvæbner skepsismen fra TV2’s fodboldekspert Morten Bruun, der er usikker på Capellas’ styrke i rollen som cheftræner.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Grunden til Morten Bruuns skepsis skal ses i lyset af, at Albert Capellas kun har været cheftræner for det danske U21-landshold og en kort overgang B-holdet i FC Barcelona. Trænerkarrieren har derudover hovedsageligt bestået af assistenttrænerjobs.

– Han har aldrig stået i spidsen for et klubhold. Han havde ansvaret for FC Barcelonas B-hold i en ganske kort periode, men det er jo ikke et førstehold. Så det er jo relativt nyt. Han er en forholdsvis erfaren træner i forhold til, at han endnu ikke har prøvet det pres, der ligger på en cheftræner. Og det er bare fundamentalt anderledes, siger Morten Bruun til TV2 Sport.

FCM-sportschef: Denne sidegevinst kommer Capellas med

Hovedpersonen selv tager dog roligt på sin nye rolle, som han mener, han fint kan håndtere og påpeger, hvilke store stjerner han har trænet gennem sin karriere.

– Jeg har altid haft pres på mine skuldre. Når man træner spillere som Iniesta, Xavi og Messi, tror I så ikke man bliver mødt med store forventninger? Nu skal jeg stå forrest, og jeg prøver at tage det så roligt som muligt, siger Capellas, der kom til Midtjylland fra en stilling som akademichef i FC Barcelona, til TV2 Sport.

FCM hentede Capellas gratis i FC Barcelona

Selvom de fleste ansættelser har været i assistentrollen, er det netop ønsket om at stå i front for et hold som chef, der har fået Albert Capellas til at takke ja til tjansen som cheftræner i FC Midtjylland, forklarer han.

Første test som cheftræner i FC Midtjylland er på mandag, hvor klubben skal møde Brøndby IF ude. Det bliver dermed også et gensyn med en tidligere arbejdsgiver for Albert Capellas, der var assistenttræner i Brøndby IF i halvandet år i perioden 2014-15.

Kampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland på Brøndby Stadion fløjtes i gang klokken 19.00, og du kan se den på 3+ og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer