2 min læsningThomas Frank om den første tid i England: Jeg tænkte hvad fa’en?

Thomas Frank giver et indblik i, hvordan man kan være tro mod egne værdier og principper i et topjob, som det han nu besidder i Premier League og Brentford.

2 min læsning
Thomas Frank
Thomas Frank har i skrivende stund stået i spidsen for Brentford 194 gange, hvor det er blevet til 91 sejre, 40 uafgjorte resultater og 63 nederlag. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Thomas Franks trænerkarriere er et sandt eventyr.

Fra den spæde start i B.93, via ophold i Lyngby Boldklub, diverse danske ungdomslandshold og et cheftrænerjob i Brøndby IF, der endte brat til rejsens foreløbige endestation, der nu har ført ham til Premier League, London og Brentford Football Club.

For at komme dertil har tilfældigheder spillet ind, indrømmer danskeren overfor campo.dk, men dygtighed og faglighed har naturligvis også været grundelementer i den succes, som den 48-årige Premier League-manager lige nu nyder.

Thomas Frank vil ikke høre tale om Second Season Syndrome: Glæder mig til endnu en brydekamp

Forholdt spørgsmålet, om det ikke har været svært at bibeholde sin egen person i et så prestigefyldt og krævende job, som det i Brentford er, svarer Thomas Frank:

– Jeg tror, at ligesom jeg er mig, så tror jeg også, at Jürgen Klopp er ham selv, og at Bruno Lage fra Wolverhampton er det samme.

– Det er vigtigt at være bevidst om hvilken kultur, du går ind i og anerkende den. Så du ikke bare går ind tager styringen fra day one.

– Da jeg kom ind i Championship tænkte jeg: Hvad fa’en? Har de fri om søndagen, når vi spiller lørdag? Da jeg var i Superligaen trænede vi altså. Vi havde kamp en dag, restitution og så havde man fri på andendagen.

– Men fordi kulturen er, som den er herovre, så har jeg tænkt lidt og analyseret mig frem til, at der var flest plusser ved den.

– Jeg har følt mig lidt frem, men stadig været tro mod det – jeg tror på – er de afgørende principper og værdier.

Du kan se hele interviewbiddet med Thomas Frank øverst i artiklen.

Thomas Frank og Brentford tabte lørdag et seværdigt London Derby mod Fulham, som du kan læse mere om herunder:

Frank efter nederlag: Troede det ville have været kedeligt

Brentford skal i aktion igen på tirsdag den 23. august, hvor man tørner sammen med Colchester United i den engelske ligacup.

Den næste kamp i Premier League er Everton hjemme på Brentford Community Stadium lørdag den 27. august klokken 16:00.

Interview: Kristian Mailund Korotayev, campo.dk

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer