4 min læsningDaramy efter FCK-retur: Disse tre områder har jeg udviklet mig på i Ajax

At det ikke er væltet ind med spilletid i Ajax til Mohamed Daramy, er langt fra ensbetydende med, at han ikke har udviklet sig i den hollandske storklub - både som spiller og som menneske.

4 min læsning
Mohamed Daramy, FCK, F.C. København, Ajax.
Foto: campo.dk

Det er nok de færreste fodboldinteresserede, der endnu ikke har opfanget Mohamed Daramys retur til F.C. København først på måneden.

Det har heller ikke været en hemmelighed, at skiftet hjem til FCK i høj grad skyldes, at ‘Mo’ jagter mere spilletid, end hvad tilfældet har været i det seneste år i Ajax.

Men hvilken forfatning er den driblestærke kantspiller vendt hjem i? Hvad har han taget med sig fra tiden i Ajax – den manglende spilletid til trods?

Det svarer Mohamed Daramy på, da campo.dk bad ham om at forholde sig til tre områder, hvor han har udviklet sig og som han har taget med sig hjem til Danmark.

– Jeg har jo lært en del derovre. Især tempoet rent spillemæssigt. Jeg er blevet klogere på, hvornår man skal gøre hvad og træffe de rigtige beslutninger – hvornår skal jeg gå én-mod-én, hvornår skal jeg aflevere?

Det er dog ikke kun i spillet på banen, at ‘Mo’ har udviklet sig. Også på det menneskelige plan har han taget store skridt.

– Man bliver mere moden og jeg har lært at tage mere ansvar. Også når man bor alene og i et andet land. Man bliver mere voksen, når man tager ud, siger den 20-årige kantspiller og nævner blandt andet praktiske gøremål såsom selv at skulle handle ind og lave mad.

Det sidste område, som også er svært at lægge skjul på, er fysikken. De fleste har vel nok også noteret sig, at Mohamed Daramy er vokset et par centimeter over skuldrene det seneste år.

– Jeg har været lidt mere i styrkerummet, kan man sige. Jeg har bygget på, og fået lidt flere muskler på kroppen, så jeg ikke bliver skubbet væk helt så nemt. Det er klart, jeg kan godt mærke, at jeg ikke er helt så let bare at puffe væk, og at jeg stadig står på dupperne, siger han og fortæller, at der nok er tale om en vægtforøgelse af de gode på fem-seks kilo.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Da vi spørger Jess Thorup ind til den hjemvendte FCK-spiller, peger han på flere af de samme punkter, som Daramy selv peger på. Især den menneskelige udvikling har været iøjnefaldende for FCK’s cheftræner.

– Jeg tror helt sikkert, at han har lært noget som menneske. Det at komme ud, stå på egne ben, være i en stor klub, hvor det hele ikke bare går som smurt, ligesom det har gjort det lige siden han satte sine fødder ovre på akademiet og hele vejen op, hvor han bare har været den bedste og har kunnet gøre lige, hvad han ville. Når man møder den slags udfordringer, så tror jeg faktisk, at man over tid kommer til at lære en masse af dem.

Derudover er det heller ikke gået forbi Jess Thorups næse, at der er blevet slidt på faciliteterne i Ajax’ styrkelokaler.

– Jeg kan også se, at han rent fysisk har lagt på. Han har lagt nogle kilo på. Der er helt sikkert blevet brugt noget tid på noget styrke og noget power. Nu skal vi have omsat den her power på banen.

Cornelius i Parken: Lige ved at gå forkert

Mohamed Daramy har spillet i to ud af to mulige kampe for F.C. København, siden lejeaftalen med Ajax faldt på plads.

Senest kunne man dog se ham forlade banen med en skade mod Randers FC, men F.C. København kan efter alt at dømme glæde sig over, at skaden ikke er alvorlig. Det kan du læse mere om HER.

Det er dog endnu usikkert, hvorvidt han bliver klar til det første af to særdeles afgørende opgør mod Trabzonspor, når F.C. København onsdag tager imod Andreas Cornelius og co. i Parken i jagten på en plads i Champions League-gruppespillet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer