2 min læsningLars Friis erkender: Ja der er krise i AaB

Et enkelt point i sæsonens første fire kampe er ikke godt nok i AaB, hvor cheftræneren erkender, at der er krise, men samtidig tror han så meget på klubbens retning, at han ikke overvejer at ændre kurs.

2 min læsning
Lars Friis AaB Krise
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ét point i denne sæsons første fire kampe eller to point i de seneste 11 reelle superligakampe.

Uanset hvordan man ser på AaB’s form, så er det ikke køn læsning, og det er cheftræner Lars Friis godt klar over.

– Der er pointmæssig krise [..] Vi spiller ikke det, vi gerne vil lige nu, så det kan godt være, at der er spillemæssig krise også, ja, siger Lars Friis til campo.dk.

Efter 17 kampe i spidsen for det nordjyske mandskab, har den tidligere Viborg-chef siden sin ankomst i marts opnået et pointgennemsnit på 0,82 point per kamp.

Fortsætter det snit resten af sæsonen, så slutter AaB med mindre end de 29 point, som i sidste sæson ikke kunne redde Vejle fra en tur ned i landets næstbedste række.

Alligevel ryster den blonde cheftræner ikke på hånden.

– Jeg evaluerer mig selv ofte. Det er heldigvis også en åben og ærlig evaluering og diskussion, vi har i staben, i truppen og i klubben, for det handler om, at vi tror på de ting, vi gør. Jeg kommer ikke til at afvige fra det vi gør, og det vi gerne vil, lyder det fra Friis.

AaB-angriber: Her skal jeg forbedre mig

Umiddelbart har Lars Friis da heller ikke noget at frygte, for i AaB-ledelsen er tilliden til den 46-årige cheftræner stor. Det fortalte sportschef Inge André Olsen tidligere til campo.dk.

Selvom han selv indrømmer, at stemningen i øjeblikket er en smule trykket hos de bolschestribede nordjyder, så holder Lars Friis fast.

– Jeg er sat hertil for at skulle have en retning, og så er jeg med på, at det handler om point. I princippet handler det udelukkende om point, men vi skal udvikle det, vi har. Det er ikke tid til at skifte tilbage til tre mand i bagkæden. Vi spiller den her formation, og så er formationen i øvrigt bare et tal. Det handler om, at vi får det bedst mulige ud af de spillere, vi har, lyder det fra Lars Friis.

AaB skal søndag op mod Superligaens suveræne førerhold fra FC Nordsjælland. Farum-klubbens start på sæsonen står i skarp kontrast til AaB’s, for selvom FC Nordsjælland længe var i nedrykningsfare i sidste sæson, så har de med fire sejre ud af fire mulige i denne sæson sat sig på Superligaens dukseplads.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer