Viborg klar til West Ham efter kneben sejr

Viborg FF havde en 3-0 sejr over B36 Torshavn med sig til tirsdagens returopgør på Færøerne. Holdet imponerede ikke i tirsdagens kamp, men de grønblusede endte til sidst med sejren.

Viborg spillede tirsdag mod B36 Torshavn
ArkivFoto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix.

Viborg FF vandt tirsdag aften med 1-2 ude over B36 Torshavn i Conference League. Da viborgenserne vandt 3-0 i første møde, avancerer de med samlet 5-1 over færingerne.

I sidste og afgørende dobbeltopgør om adgangen til gruppespillet venter Premier League-klubben West Ham.

Første halvleg i den færøerske hovedstad viste dog ikke samme styrkeforskel på de to hold, som det var tilfældet i den jyske domkirkeby i sidste uge. Faktisk var B36 mest iøjnefaldende den første halve time.

Efter et fint Viborg-angreb i startminutterne var det B36, der med et skud snert forbi danskernes mål fik slået fast, at færingerne havde tænkt sig at kæmpe for et resultat.

Og omkring en halv time inde i første halvleg var hjemmeholdet meget tæt på at bringe sig i front. En bold dumpede ned i Viborgs felt, og forsvarsspillerne kastede sig i flere omgange ned for at blokere og undgå en færøersk føring. 0-0 ved pausen.

Highlights LIVE: Benfica smadrer FCM’s CL-drøm med vidunderligt langskudsdrøn

I anden halvleg var det igen hjemmeholdet, der var tæt på, da et indlæg blev headet snert forbi Viborgs mål efter få minutter. Ellers lignede spillet det samme som i første halvleg. Men så gjorde en spansk venstrepote livet nemmere for Viborg.

Med et fint ryk ind i banen fra højre side, rykkede Viborgs nye angriber Nils Mortimer Moreno sig i fri position, inden han med et velplaceret spark kunne bringe Viborg i front med 0-1 efter 64 minutter.

Viborg sælger profil til tysk klub – i 3. Bundesliga!

Dermed skulle B36 frem og score fire mål for at udligne samlet. Trods fint spil af færingerne hidtil i kampen, lignede det en for stor opgave. Viborg overtog i stedet mere og mere af spillet, og blandt andet Jay-Roy Grot og målscorer Mortimer Moreno havde fornuftige forsøg fra distancen.

B36 formåede dog at skabe spænding om kampens resultat. I det 79. minut fik Michal Przybylski nemlig udlignet med hovedet efter indlæg fra venstre side.

Målet bragte dog ikke det videre avancement i fare for Viborg, da danskerne nu var foran med 4-1 samlet. Og med fem minutter tilbage satte Alassana Jatta trumf på for Viborg, da han stangede sejren i land.

Highlights: Fortsat maksimumpoint til FC Nordsjælland efter sejr over Viborg

Opgøret endte uden yderligere scoringer, og dermed går Viborg videre med samlet 5-1. Nu venter der som nævnt to opgør mod West Ham i en duel om at komme i gruppespillet i Conference League.