Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

4 min læsningCampo mener: Erik spiller spillet – Cristiano ligner en taber

Manchester United starter Premier League-sæsonen på søndag hjemme mod Brighton, og der er vilde forventninger til den nye hollandske manager...

4 min læsning
Foto: Ritzau Scanpix / Action Images /Ed Sykes
6. aug 2022, 06.20

Manchester United starter Premier League-sæsonen på søndag hjemme mod Brighton, og der er vilde forventninger til den nye hollandske manager Erik ten Hag.

Spotlightet er på den 52-årige manager, på danske Christian Eriksen, på midtbanen og klubbens portugisiske superstar Ronaldo, der allerede (som sædvanligt) har tiltvunget sig enorm opmærksomhed – indledningsvist ved ikke at være en del af holdet – og sidenhen ved at forlade stadion før slutfløjtet på klubbens sidste pre-season kamp.

Ronaldo fik 45 minutter på banen, hvilket er portugiserens eneste kamp siden 9. juni.

Der er ikke noget værre for en manager end at bruge 80 procent af sin energi på 20 procent af sin spilletrup. Den del af spillertruppen der skaber problemer, stiller større krav, fylder alt i pressen og som måske slet ikke er gode nok, når det kommer til stykket.

Det støjer, og det spolerer arbejdet med resten af spillertruppen.

Netop det arbejde har Erik ten Hag allerede vist i Manchester United, at han mestrer til perfektion. På kortere tid end du kan stave til Ole Gunnar Solskjær, har ten Hag fået sine spillere i den allerbedste form (hvilket ikke burde være imponerende, men det er det), og han har sikret, at holdet er nummer ét. Ikke den enkelte spiller.

Ikke Paul Pogba eller Jesse Lingard der brugte mindre tid på grønsværen end foran kameraet, og heller ikke Marcus Rashford eller Anthony Martial hvor fokus er skiftet til deres rolle på holdet i modsætning til bekymringer om deres tabte talenter.

Erik ten Hag har ryddet op og slanket Manchester Uniteds trup med 17 spillere denne sommer, mens han ifølge klubbens egen hjemmeside kun har købt tre spillere.

Og hvad så med Cristiano? Han dukkede ikke op sammen med størstedelen af truppen, der indledningsvis samledes den 27. juni. Heller ikke sammen med de andre landsholdsspillere, der dryssede ind i starten af juli måned. Ronaldo dukkede op den 27. juli, for lidt over en uge siden, sammen med sin agent, og der er nu to dage til sæsonpremieren på hjemmebane.

Han fik ifølge klubben fri tidligere i opstarten af private årsager. Og måske er alt fryd og gammen i Manchester United og omkring holdets nummer 7?

I hvert fald nævnte Erik ten Hag igen fredag at han skam er vældig glad for at have Ronaldo til rådighed i sæsonen. Og det kan jeg godt forstå, han melder ud.

Havde Erik ten Hag sagt det modsatte – at han ikke kunne bruge Ronaldo- og sejrene så udeblev i de første runder af Premier League, ville der kun være ét sted at rette det kritiske søgelys. Og det ville være på trænerbænken.

Den profilerede angriber har været rygtet væk, og henover sommeren er Ronaldo blandt andre blevet sat i forbindelse med Atletico Madrid og også Bayern München, dog uden at det nogensinde blev konkret.

Så hvis Ronaldo virkelig vil væk, kan det nu kun blive den 37-årige portugisers egen beslutning, og dermed rammer det ikke ten Hag. Slet ikke hvis han og holdet klarer sig godt i sæsonsstarten, hvor de møder Brighton og Brentford før Liverpool på hjemmebane.

Er Ronaldo god nok til at spille for Manchester United? Det får vi at se.

Det ser ud til, at den hollandske taktiker ten Hag også har styr på spillet udenfor banen, og dermed kan Ronaldo ende som taberen, når transfervinduet løber ud.

Så er det er ham, der vil væk. Så er det ham, der ikke kan bruge United. Ikke omvendt. Så er det Ronaldo, der siger farvel.

Og så har taktikeren ten Hag også vist evner udenfor banen.

Timeline

Notifications

Notifikationer