3 min læsningLa Liga-boss forklarer: Dette er grunden til FC Barcelona kan købe så meget

Javier Tebas fortæller, at FC Barcelona er på vej i den rigtige retning i forhold til at registrere deres nye spillere.

3 min læsning
FORT LAUDERDALE, FL - JULY 20: Robert Lewandowski and Joan Laporta hold up an FC Barcelona jersey during the press conference introducing him to FC Barcelona at Conrad Fort Lauderdale Beach on July 20, 2022 in Fort Lauderdale, Florida. Eric Espada/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Robert Lewandowski, Andreas Christensen, Raphinha, Franck Kessie og formodentlig Jules Koundé.

Det er alle spillere som den catalanske storklub har hentet denne sommer. Noget der ikke lugter af økonomiske problemer, selvom det faktisk er tilfældet.

Barcelona har problemer med at registrere nyindkøbene grundet deres skrantende økonomi. Dog tror La Liga-præsidenten Javier Tebas ikke det bliver en udfordring på trods af, at der stadig er et stykke vej i mål for klubben.

Nagelsmann ryster på hovedet: FC Barcelona har ingen penge, men køber alle dem, de vil have

– Vi følger dem, men når de viser os dokumentation og nogle spillere, som de er nødt til at sælge, må vi se, om de kan nå at registrere alle. De ved, hvad de skal gøre. Jeg tror, de har en smule arbejde tilbage, med alt hvad de skal gøre, men jeg tror, de er på rette vej, siger præsidenten og forsætter:

– Om de når det til La Liga-starten, må du spørge FC Barcelona om. Jeg kan sige, at de kender reglerne og ved, hvad de skal gøre. De skal stadig gøre det, men der er også tid, fortæller Tebas ifølge det spanske nyhedsbureau EFE.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Javier Tebas forklarer ligeledes, hvordan FC Barcelona kan foretage så store handler, når de nu har økonomiske problemer.

– De har solgt 10 procent af deres tv-rettigheder for 207 millioner euro. Så øgede de den andel til 25 procent, som betyder omkring 350 millioner ekstra, tror jeg. Det vil allerede være 500 millioner euro, og jeg tror, de har en tredje mulighed med yderligere 200 millioner.

– Det, og hvis de sælger nogle spillere, er, hvad der giver dem mulighed for at hente spillere. De har været i stand til at sælge aktiver, hvilket de var nødt til, og så skal de reducere lønudgifterne, siger Tebas.

Neymar slæbes i retten for korruption i forbindelse med FC Barcelona-skifte

La Liga-præsidenten blev til sidst spurgt om, hvad hans tanker var omkring, at catalanerne angiveligt har bedt Frenkie de Jong om at gå betragteligt ned i løn, hvis han ønsker at forsætte i det spanske.

– La Liga kommer til at overholde vores fælles aftale med AFE (den spanske spillerforening, red.). Spillere kan ikke blive presset. Det er, hvad der er aftalt i den fælles aftale. Barcelona kender reglerne og ansvaret, der ligger i det aspekt, siger Javier Tebas.

Denne sommer har Barca hentet Franck Kessie og Andreas Christensen på en fri transfer, men klubben angiveligt må hoste op med 440 millioner kroner for Raphinha, 335 for Lewandowski og op imod 400 millioner kroner for Jules Koundé.

Timeline

Notifications

Notifikationer