1 min læsningRetssag: UEFA-præsident sendte personligt trusselsbrev til amerikansk turneringsarrangør

Et personligt brev fra UEFA's præsident havnede pludselig på arrangørens bord, og det var ikke de søde gloser sloveneren havde fundet frem.

1 min læsning
Uefa, Fifa og Super League-udbryderne mødes i retssag
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

I denne uge er en retssag omkring det kuldsejlede projekt European Super League og UEFA startet i EU-domstolen i Luxembourg.

Selvom det mestendels handler om de europæiske storklubber, er det nu kommet frem, at UEFA-præsident Aleksander Ceferin har sendt en trussel hele vejen til USA. Det viser en video fra retssagen, som spanske AS er kommet i besiddelse af.

En amerikansk turneringsarrangør planlagde en sommerturnering i USA. Problemet var her, at flere af de erklærede deltagere i European Super League skulle deltage i turneringen.

EU-domstol indleder retssag: Super League-udbryderne på den ene side – Uefa og Fifa på den anden

Det kunne Ceferin ikke lide, og derfor endte der et personligt trusselsbrev på bordet hos den amerikanske arrangør.

– Jeg har hørt om dine forretninger med de tre klubber. De har ikke skabt problemer med UEFA – de har prøvet at ødelægge mig personligt. Det er en skam, at du ikke forstod det, lyder det i Ceferins brev.

– Dit samarbejde med dem betyder, at jeg, UEFA og alle som jeg har indflydelse på, hverken vil have forretningsmæssig eller private relationer med dig. Tro mig – det her var en stor fejltagelse, slutter UEFA-bossen.

Selvom retssagen nu er startet, forventes der først en afgørelse, på om parternes ageren har været efter bogen, i 2023. Du kan læse mere om retssagen her.

Timeline

Notifications

Notifikationer