2 min læsningZimling åbner for fodboldens skyggesider: Jeg fik indsprøjtninger månedligt

Niki Zimling fortæller i ny podcast, at han var nødt til at tage indsprøjtninger hver måned, for at komme i skoene.

2 min læsning
FCK-SønderjyskE. SønderjyskEs Niki Zimling. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

I 2014 fik Niki Zimling en gylden mulighed. Lasse Schöne havde givet Mainz-danskerens nummer til Marc Overmars i Ajax, og kort efter ringede den tidligere Arsenal-stjerne til Zimling. Den samtale endte et par uger senere ud med et lejeophold i Ajax.

I Amsterdam blev det til Champions League-debut i efteråret, men i foråret var det ikke forrygende.

Her var Niki Zimling udfordret af skader. Kort efter vinterpausen blev han ramt af en fiber i baglåret, der sendte ham hjem til Danmark i knap to måneder.

Thorup: Jens Stage-salg var forventet – erstatningerne er klar i kulissen

Mens han var i Danmark tænkte Zimling meget på, at han stadig ville bevise sit værd i sin hollandske klub. Lejeophold er som bekendt kun midlertidige, og tiden pressede danskeren.

Derfor følte han sig også tvunget tilbage fra fiberskaden, før han egentlig var klar til at betræde banen. Det er der en grad af fortrydelse over i dag. Det fortæller han i podcasten ‘Bag om Trøjen’.

– Jeg har nok taget nogle chancer, som jeg ikke skulle have taget med mit helbred. Men igen, så står man i det… Og så gør man jo, alt hvad man kan for at blive klar, siger Zimling i podcasten ‘Bag om Trøjen‘.

Under termen ‘alt hvad man kan’ gemmer der sig flere hjælpemidler, der har hjulpet til at holde kroppen oppe. Der er tale om piller, men også indsprøjtninger har Zimling været nødsaget til at tage imod.

Liverpool-midt leverede årets kasse i Champions League – se de ti bedste her

– Det har jeg jo fået, i knæene og i ryggen… Ligesom for at holde mig gående. Jeg har slidgigt i fødderne, så hvis ikke jeg fik indsprøjtninger månedligt, kunne jeg ikke få sko på, fortæller Niki Zimling.

Netop sine erfaringer med skaderne er noget af det, den 37-årige sjællænder trækker på, når han i dag snakker med unge, der vil være professionelle fodboldspillere.

De unge skal nemlig huske på, at det ikke kun er fodboldens glamourøse sider, men at det også er de mørke sider, der hører med, når man lever et liv som professionel fodboldspiller.

Timeline

Notifications

Notifikationer