2 min læsningDansk U19-landstræner lander job i USA

45-årige Lars Knudsen stopper som U19-landstræner og bliver i stedet en del af det amerikanske landsholds trænerstab.

2 min læsning
Pressebriefing om status på DBU's arbejde i forhold til VM i Qatar - i Brøndby, torsdag den 6. maj 2021.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Lars Knudsen skal ikke længere stå i spidsen for det danske U19-landshold. Det oplyser DBU i dag på deres hjemmeside.

Knudsen skal i fremtiden være en del af staben hos det amerikanske A-landshold, hvor hans fokus kommer til at ligge på afvikling af standardsituationer.

– Jeg fik en mulighed for at få et spændende internationalt trænerjob, som jeg valgte at sige ja til. Jeg har været enormt glad for mit arbejde i DBU og forlængede i vinters min kontrakt af samme årsag. Jeg synes, at vi i Danmark har et fantastisk godt setup mellem DBU og klubberne, der kontinuerligt resulterer i en enorm talentfuld masse af spillere, siger den 45-årige selv til DBU og fortsætter.

– Vi er i dag nået til et sted, hvor vores landshold er konkurrencedygtige mod de stærkeste nationer i Europa, og den udvikling er jeg stolt over at have været en del af, udtaler Lars Knudsen.

Fra DBU udtrykkes der stor forståelse for beslutningen og taknemmelighed over, hvad Lars Knudsen har bidraget med i DBU.

Landsholdet vinder fornem pris

– Lars fik muligheden for at tage til USA og være en del af fodboldens rivende udvikling derovre, hvor der også i disse år optimeres og investeres. I Lars får de en fantastisk kompetent træner, der har været en stor del af det stærke fundament, som dansk talentudvikling lige nu bygger på. Det er forståeligt, at en dansk træner vil forsøge sig i udlandet. Det er ikke noget, vi vil stå i vejen for, så jeg er glad for, at vi sammen fandt en løsning for det, siger Talent- og udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller til DBU.

Lars Knudsen fratræder officielt sin stilling i DBU pr. 1. juli og bliver altså en del af det amerikanske landshold, som ligesom Danmark skal kæmpe med om VM-trofæet til december. 

Timeline

Notifications

Notifikationer