2 min læsningLandsholdet vinder fornem pris

Det danske herrelandshold har vundet Kulturministeriets Idrætspris 2022 efter EM sidste sommer samt resultaterne i VM-kvalifikationen.

2 min læsning
Det danske herrelandshold vinder fornem pris
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Det er en fornem pris, som det danske herrelandshold vinder. Og den gives på baggrund af sidste sommers EM samt den suveræne VM-kvalifikation. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

Prisen gives til ‘en exceptionel præstation eller indsats indenfor idrættens verden’, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklamen

EM sidste sommer var en bølgetur uden lige. Fra at have været forskrækket og nede i kulkælderen ovenpå Christian Eriksens kollaps og nederlaget til Finland i åbningskampen, tog landsholdet danskerne med på en fantastisk rejse gennem sommeren.

En rejse, der fortsatte i VM-kvalifikationen, hvor de ‘rød-hvide’ var suveræne. Og de to punkter lægger baggrund for prisen.

– Udover holdets ageren, da Christian Eriksen falder om, modtager holdet også Kulturministeriets Idrætspris, fordi de har genskabt Herrelandsholdet som et nationalt samlingspunkt. De modtager også prisen for deres præstationer på banen, hvor de nåede semifinalen under EM og deres historiske indsats i VM-kvalifikationen. Derudover har holdet formået at skabe både stemning, sammenhold og samlingskraft, lyder det fra Kulturministeriet ifølge DBU.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Den fine begrundelse følges op af Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der siger:

– Ikke alene har Herrelandsholdet det seneste år leveret stærke sportslige resultater, de har også vist, at sport og fodbold kan samle hele Danmark. De har udvist forbilledligt lederskab og kammeratskab, og vi kan som nation være utrolig stolte af dem.

Landstræner Kasper Hjulmand er stolt over prisen og håber, landsholdet kan fortsætte sin rejse.

– Vi er taknemmelige og stolte over at modtage prisen og særligt med de begrundelser, der følger med. Også taget i betragtning af de andre nominerede, er det helt fantastisk. Vi oplevede en helt særlig sommer sidste år og det fortsatte i månederne efter og helt indtil nu. Holdet viste, hvem de er, og hvad de står for. Vi er glade for at de gode resultater fra EM, i VM-kvalifikationen og senest her i Nations League og vi håber, vi fortsat kan være med til at samle og inspirere Danmark med vores spil og vores måde at være på, siger han.

Danmarks sidste VM-modstander fundet – Australien snuppede pladsen efter straffesparks-konkurrence

Christian Eriksen er vendt tilbage til fodbolden og landsholdet, som de fleste nok ved, og landsholdet tager hul på VM-slutrunden i Qatar med sin første kamp mod Tunesien den 22. november.

Timeline

Notifications

Notifikationer