3 min læsningNy AaB-brasilianer lover mål ovenpå intens første træningsuge

AaB's nye brasilianer synes, at opstarten har været intens. Han vil dog love, at der i løbet af sæsonen skal komme mål fra hans støvler.

3 min læsning
Superliga: Vejle Boldklub - Randers FC søndag den 18 juli 2021. Allan Sousa (VB - 10). (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

I denne sommers transfervindue har AaB handlet hurtigt. Ind er kommet Lars Kramer, Josip Posavec, Kilian Ludewig og Allan Sousa. Sidstnævnte er kommet til den nordjyske klub fra den seneste sæsons nedrykkere i Vejle.

Tirsdag gæstede Campo.dk træningen på Hornevej, hvor Allan Sousa var at finde på sin vante højre kant.

Den nordjyske klub gik i gang med opstarten i forrige uge, og brasilianske Sousa fortæller nu til Campo.dk, at han er havnet på den rette hylde.

– Det er et godt skridt for min karriere. Selvfølgelig er Vejle også en god klub, men vi havde svære momenter i sidste sæson, siger Sousa.

Hvis man skal sammenligne træningerne fra sidste sæson i Vejle med denne sommers opstart i AaB, så kan den brasilianske wing se én nævneværdig forskel.

– Jeg synes, det er lidt mere intenst heroppe – den måde, vi træner på, er lidt aggressiv. Men det er opstartstræning, så det er rimelig normalt, griner Sousa og uddyber om sin egen form.  

– Jeg er ikke helt oppe på 100 procent endnu. Jeg er på 60-65 procent, men nu har vi tiden til at komme i form. Jeg er helt sikkert på 100 procent til sæsonens første kamp, fortæller brasilianeren.

Friis ønsker et mere offensivt AaB-udtryk – formationsændringer skal gøre holdet mindre ‘bagtungt’

Efter 139 kampe for Vejle med 38 mål til følge er den nye AaB-brasilianer ikke bleg for at love mål, men mål er ikke det vigtigste, når han trækker bolsjestriberne over hovedet.

– Jeg vil gøre mit bedste. Som jeg har sagt før, så kan jeg ikke love et vist antal mål, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at score nogle mål. Men det er ikke kun mål, der tæller. Det handler også om at levere gode præstationer – det er det vigtigste for mig, siger Sousa og uddyber.

– Hvis jeg præsterer godt, så skal målene nok komme, og så kan jeg hjælpe holdkammerater med at score mål, så vi kan få nogle point, siger brasilianeren til Campo.dk.

Ferietræning har bragt AaB-stjerne tilbage på træningsbanen

I sidste sæson faldt AaB på målstregen i jagten på europæisk fodbold – det står i skarp kontrast til seneste sæson, hvor Sousa sammen med Vejle kæmpede for at overleve i Superligaen. Brasilianeren er selv begejstret for, at det nu hedder AaB og Aalborg.

– Nu er jeg her i Aalborg – niveauet er en smule højere her. Det er et fantastisk hold og en fantastisk klub, nu skal vi kæmpe for top seks og se, om vi kan vinde nogle titler.

Til træningen på Hornevej fortalte Lars Friis, at AaB arbejder med en ny formation. Det skal blandt andet hjælpe på at give plads til klubbens mange offensive profiler. Det kan du læse meget mere om her.

Timeline

Notifications

Notifikationer