Dansk drømmekasse og overtidsscoring slukkede for brasilianske sambarytmer i Parken

Et drømmemål sendte mere end 20.000 tilskuere i ekstase, og fik 'bølgen' til at løbe rundt på tribunen. Nadim fik comeback og havde afgørende betydning for danskerne til sidst.

Janni Thomsen scorer til 1-0 under venskabskampen i kvindefodbold mellem Danmark - Brasilien i Parken i København fredag den 24. juni 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

De brasilianske kvinder, der har en placering som verdensranglistens nummer ni, gæstede fredag aften Lars Søndergaards danske landshold, der indtager femtendepladsen på FIFA-ranglisten, i Parken.

Tilskuerrekorden blev slået med mere end 20.000 på lægterne, og der var budt op til dans. De brasilianske sambarytmer fik det dog svært imod et velspillende dansk mandskab anført af Pernille Harder.

Et tidligt drømmemål så længe ud til at være nok til at sikre dansk sejr, men en sen udligning gjorde publikum nervøse, før indskiftede Nadia Nadim assisterede på Mille Gejls sejrsmål i overtiden. Dermed fik de fremmødte tilskuere lov at lune sig i den varme fredagsaften på en dansk 2-1 sejr.

Janni Thomsen, der har haft en hæderlig sæson i norske Våleranga, startede den danske fredagsfest kort inde i kampen.

I en dansk omstilling kom bolden på kantspillerens fødder. Med et enkelt træk ind i banen og en inderside der majestætisk svævede ind i det lange hjørne satte Thomsen gang i de 23.000 fans på tribunen.

Målet til 1-0 var startskuddet på en periode med dansk overtag, hvor fansenes ‘bølge’ lystigt kørte hele vejen rundt på tribunerne. I resten af første halvleg bølgede spillet også frem og tilbage, men pausestillingen holdt sig til 1-0.

De danske EM-kvinder er udtaget: Nadim med som joker

Efter pausen gjorde den ofte udskældte Nadia Nadim sin entre efter en trippel-indskiftning fra Lars Søndergaard. Den danske offensive profil viste glimt af fordums klasse, men det blev ikke til mere end lige-ved-og-næsten for Nadim.

At danskerne manglede det sidste for at score til 2-0 så ud til at blive fatalt. Kort før tid slap brasilianske Debinha igennem på den danske venstre side, og efter et tvivlsomt indgreb fra en ellers storspillende Lene Christensen i det danske mål blev det til 1-1.

Det punkterede stemningen på lægterne, men i dommerens overtid blev der igen tændt op i publikum, da ingen andre end Nadim serverede bolden på et sølvfad til Mille Gejl, der bragte Danmark tilbage på sejrskurs med 2-1.

Det rekordstore publikum kunne forlade stadion med en god fornemmelse, da den danske føring holdt helt til slutfløjt.