2 min læsningÆrlig Nadim om ambassadørrolle: Det handler IKKE om penge

34-årige Nadia Nadim har mandag svaret på den bølge af kritiske spørgsmål, der vedrører hendes rolle som ambassadør for det kommende VM i Qatar.

2 min læsning
Nadia Nadim taler ud om hendes rolle som ambassadør for VM i Qatar
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nadia Nadim blev til nogles store overraskelse udtaget til det danske kvindelandsholds EM-trup i sidste uge af Lars Søndergaard, men da hun i dag mødte pressen handlede det slet og ret om alt andet.

Nemlig hendes kommende ambassadørtjans til VM i Qatar, der ifølge flere medier og frontpersoner er kontroversielt og forkert.

De danske EM-kvinder er udtaget: Nadim med som joker

Står det til 34-årige Nadim, handler det dog udelukkende om, at hun ser en stor værdi i rollen som dansk VM-ambassadør i et land, hun selv har relationer til.

– Jeg er født i regionen, og jeg ved, hvordan forholdene er for kvinder blandt andet. Jeg har brugt fodbold hele mit liv som en platform. Det gjorde jeg, da jeg var 19 år, fortæller hun på pressemødet.

Artiklen fortsætter efter reklamen.

Flere journalister spurgte endvidere nysgerrigt ind til, hvad hun tjener rent økonomisk på det – og hvordan hun kan forklare sin sag på den bekostning.

– Jeg får penge for det (at være Qatar-ambassadør, red.). Det er ikke særligt meget. Ikke af en betydelig størrelse. Jeg ved godt, at I tror, det handler om penge, men det gør det ikke, nuancerer den 34-årige kvindelige landsholdsspiller, der uddyber:

– Jeg havde gjort det, selv hvis jeg selv skulle betale for at flyve derned. Fordi jeg kan gøre en forskel, og fordi jeg elsker at se fodbold, afslutter hun.

Medie: AGF afviser bud på profil – vil have dobbelt så meget!

Nadim tager derfor bladet fra munden, efter mere end seks måneders tavshed. Men spørgsmålet er, om hun reelt har indrømmet andet end det åbenlyse. At hun er fra området og gerne vil være ambassadør, samt at hun modtager betaling for hendes rolle. Ligesom alle regler og procedureprotokoller foreskriver.

Hendes agent, Michael Kallbäck, har desuden berettet til B.T., at det beløb, Nadim modtager, er lavere end det, hun tjener som fodboldsspiller.

Udover Nadia Nadim, vil den tidligere engelske kultspiller David Beckham indtræde som ambassadør for VM i Qatar, der starter i november. Han får efter alt at dømme på den gode side af en milliard danske kroner.

Timeline

Notifications

Notifikationer