3 min læsningStryger satte strøm til Danmark – sen sejr efter østrigsk overtag

Jens Stryger Larsen bankede Danmark til sejr med et forrygende mål efter halvlunken præstation i Wien ovenpå halvanden times forsinkelse.

3 min læsning
Soccer Football - UEFA Nations League - Group A - Austria v Denmark - Ernst Happel Stadium, Vienna, Austria - June 6, 2022 Denmark's Jens Stryger Larsen celebrates scoring their second goal with teammates REUTERS/Lisa Leutner

Den østrigske forsyningssikkerhed var udfordret ved aftenens kamp, hvor et strømnedbrud forsinkede opgøret mod Danmark med halvanden time. En stor uvished fyldte i lang tid hos spillere og trænere, der orienterede sig mod en UEFA-repræsentant, der ikke måtte tage nogen beslutninger.

Det manglende lys havde tilsyneladende forplantet sig i de danske spillere, der udover to kortvarige glimt af klasse, var det næstbedste hold på banen. Det ændrede dog ikke på, at en dansk skarphed og kynisme skaffede Hjulmands tropper en 2-1 sejr.

Hvis man troede, at den store forsinkelse ville føre til flade batterier, tog man fejl. Østrigerne kom buldrende fra start og var flere gange farlige.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Efter den gode østrigske start skulle Pierre-Emile Højbjerg være manden, der kickstartede den danske motor.

Pierre-Emile Højbjerg og Rasmus Nissen Kristensen fyrede op under en elektrisk stemning blandt de danske fans knap en halv time inde i kampen. Højbjerg startede selv sekvensen med afleveringen ud mod Rasmus Kristensen, der kom i et kraftigt fremstød.

Den danske back fik ikke en fuldtræffer på bolden, men efter en mindre afretning endte indlægget hos Højbjerg. Højbjerg sparkede på første berøring og bragte Danmark på 1-0. En føring der rakte helt til pausen, hvor Ralf Rangnick bragte en målfarlig trio på banen.

Arnautovic, Sabitzer og Gregorisch scorede et mål hver i Østrigs sejr over Kroatien. Fra anden halvleg forsøgte Rangnick med en trippel-indskiftning af de tre at få gang i den gnist, østrigerne havde vist tidligere i kampen.

Anden halvleg startede i stil med første. Østrig formåede med en strømlinet indsats at sætte Kasper Hjulmands tropper under pres.

Det gik også galt for danskerne efter et forsvarskoks, hvor Kasper Schmeichels aflevering blev opsnappet. Et hurtigt østrigsk kombinationsspil senere udlignede Xaver Schlager i det tomme danske mål.

Frankrig og Kroatien delte i Split. Jævnbyrdigt og jævnt kedeligt

Christian Eriksen havde et fantastisk forsøg fra lang distance, der ramte ydersiden af stolpen efter en forrygende redning, men meget mere var der ikke at komme efter hos Danmark. Kort efter var den gal i den anden ende, hvor Marko Arnautovic tordnede bolden på stolpen efter at have afdriblet Kasper Schmeichel.

Et dansk hold, der havde flere spillere uden meget kamptræning, havde svært ved at finde vej tilbage i kampen. Hverken Martin Braithwaite, Mikkel Damsgaard eller Jens Stryger Larsen har spillet mange kampe for deres klubber, men de havde alligevel fundet vej til banen, og det blev afgørende.

Jens Stryger Larsen, der ikke havde spillet en kamp i over 200 dage, erstattede Mæhle efter godt en times spil og afgjorde kampen i dansk favør fem minutter før tid. Med et træk ind i banen og en fortrinlig afslutning mod det lange hjørne sparkede Stryger Danmark på 2-1.

I afslutningen af kampen pressede østrigerne for alvor på, men det blev forgæves, og Danmark kan prise sig lykkelige for, at de holdt fast i 2-1 sejren, som østrigerne uden tvivl vil kalde ufortjent.

Danmark topper nu Nations League-gruppen foran Østrig, da gruppens bundhold, Frankrig og Kroatien, spillede uafgjort tidligere på aftenen.

Timeline

Notifications

Notifikationer