3F Superligaen

Jakob Ankersen om sin tvilling: Her vil jeg gerne spille med ham igen!

Esbjerg-fødte Jakob Ankersen spillede i sine første professionelle år sammen med sin tvillingebror Peter Ankersen i EfB. Nu fortæller han om, hvorvidt han kunne se dem spille sammen igen senere i karrieren.



Jakob Ankersen drømmer om at blive genforenet med sin tvillingebror, Peter Ankersen
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

31-årige Jakob Ankersen blev rykket op på EfB’s førstehold tilbage i 2009 sammen med sin tvilling Peter Ankersen. Jakob spillede sig hurtigt på holdkortet i barndomsklubben, hvor han spillede frem til 2015, inden svenske IFK Göteborg hentede ham til klubben.

I højrebacken Peter Ankersens tilfælde, var det først i 2012/14-sæsonen, han for alvor fandt sig til rette og spillede fast på det esbjergensiske holdkort. I de to sæsoner udgjorde både Jakob og Peter dermed en brandfarlig højre side for det tidligere vestjyske flagskib i landets bedste række.

Det siger holdkammeraterne om Randers FC’s anfører: En kanon ambassadør for klubben

I skrivende stund er det dog mere end syv år siden, de senest har været i fodboldmæssig symbiose på det selvsamme hold. Men står det til den nuværende Randers FC-kantspiller, Jakob Ankersen, vil han ikke udelukke ideen om, at komme til at spille med sin tvilling igen.

– Det kunne da være meget sjovt. Vi har selvfølgelig haft den snak før, om at spille sammen igen, lyder det fra Ankersen til campo.dk på en telefonlinje.

– Men hvordan, hvorledes og hvornår er jo svært at sætte tal på. Men absolut. Hvis jeg selv kunne vælge, vil jeg gerne det, forklarer offensivspilleren, der tidligere i karrieren, udover det svenske ophold, har været et smut i belgiske Zulte Waregem og senest tre sæsoner i AGF.

Jakob Ankersen ser det dog som et vanskeligt scenarie, hvis det skulle hænde, at han igen kunne betræde grønsværen på samme hold med sin tvillingebror Peter Ankersen, der for tiden er klædt i den hvide F.C. København-spillerdragt. Også selvom de begge har esbjergensiske rødder og potentielt kunne tørne ud for EfB igen en gang i fremtiden.

– Det nemme svar ville jo være i EfB, hvis jeg stadigvæk var der (om hvilken klub, de kunne genforenes i, red.). Men Peter har valgt at bosætte sig i København, og har fået et stort netværk derover med tiden. Så det er svært at svare på, siger Ankersen nøgternt til campo.dk.

AGF-målmand om nedrykning: Vi skal have en eller to sejre

Desuden virker endnu et skifte tilbage til hjerteklubben en kende utopisk. Særligt efter Jakob Ankersens retur til EfB i 2020/21-sæsonen blev et meget kort visit, da den daværende cheftræner for klubben, tyske Peter Hyballa, gjorde opholdet en kende surt og trivielt for den teknisk stærke kantspiller.

Hyballa blev nemlig offentlig kendt som en meget kontroversiel træner, der satte gang i en bevægelse af EfB-spillere, som regulært flygtede fra klubben, efter en meget uortodoks ledelsesstil.

Det fik store konsekvenser. Herunder også for den nuværende Randers FC-spiller, Jakob Ankersen, der i sin tid blev degraderet til U19-reserveholdsfodbold i i en alder af 29 år.

Ikke desto mindre, vil han dog ikke afskrive, at der kan komme andre muligheder på tapetet. Heriblandt en genforening i den københavnske hovedstadsklub, FCK, beretter han.

– Hvis nu PC (Peter Christiansen, sportdirektør i F.C. København, red.) kom på bedre tanker og fik klarsyn, kunne det jo være han ville hente mig derover, afslutter kantspilleren kækt til campo.dk.

Ambitiøs Randers-profil drømmer om Serie A

Jakob Ankersen har kontrakt med Randers FC frem til sommeren 2023, og har i denne sæson blandt andet spillet europæiske kampe for kronjyderne i den nye UEFA Conference League, hvor mægtige Leicester City dog blev endestationen for hestene.

Den alsidige kantspiller har spillet 35 førsteholdskampe for Randers FC, hvor det er blevet til to mål og ditto assists.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P