Dansk Fodbold

De største danske talenter – Hvor er de i dag?

Andreas Christensen, Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær er blandt de spillere, der levede op til forventningerne som Årets Talent i dansk fodbold - Det er dog langt fra alle "Årets Talenter", der opnår en karriere af samme kaliber.

Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Andreas Christensen og Simon Kjær har alle været Årets Talent i dansk fodbold.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Med kåringen som landets største talent i sin aldersgruppe, følger ofte et stort pres og kæmpe forventninger fra omverdenen.

Nogle af de unge talenter lever op til forventningerne, enkelte overstiger dem, men der er også en stor andel, der af forskellige årsager ikke får det gennembrud, som de fra en ung alder er blevet spået.

Det er desuden også vidt forskelligt fra spiller til spiller, hvornår man topper. Nogle gør det som helt unge, mens andre skal godt op i tyverne, inden potentialet for alvor bliver forløst. Dertil kommer skader, konkurrencesituationen i klubben og på landsholdet, det rigtige klubskifte og en række andre faktorer, der alle sammen er med til at danne grundlaget for, hvorvidt et talent har de bedste forudsætninger for at slå igennem.

Vi har her taget et kig på de største talenter i dansk fodbold gennem de seneste år. Flere af dem er senere blevet profiler på det danske A-landshold, men der er også en håndfuld, som vi aldrig har hørt om siden – eller som med årene ikke har levet op til de tårnhøje forventninger.

Listen af talenter, som vi arbejder ud fra i denne artikel, er Årets Talenter (tidligere Årets Arla Talent).

Her er der siden 1987 blevet kåret hele tre Årets Talenter hvert år fra de forskellige danske ungdomslandshold. Man kan kun blive kåret som Årets Talent én gang.

Kåringerne med et talent i hver af aldersgrupperne i dansk ungdomsfodbold stoppede tilbage i 2016, hvorfor vi ikke går længere frem i tiden end netop 2016 her i artiklen.

For at sikre, at flest mulige spillere på listen fortsat er aktive den dag i dag, går vi ikke længere tilbage end 2007.

Årets Talenter i dansk fodbold fra 2007 til 2016

2007

  • U17 – Nikola Saric
  • U19 – Simon Kjær
  • U21 – Kasper Schmeichel

Det nok er de færreste danskere, som ikke har hørt om Kasper Schmeichel og Simon Kjær, der er noteret for henholdsvis 80 og 119 A-landskampe.

Mens Kasper Schmeichel fra 2004 og frem til 2009 var på kontrakt i Manchester City, blev han lejet ud adskillige gange til engelske klubber fra de lavere rangerede rækker i jagten på spilletid. I 2009 forlod han Manchester City til fordel for Notts County, inden han et år senere tog videre til Leeds. Efter et enkelt år i Leeds gik turen til Leicester i 2011, hvor han blandt andet var med til at vinde Premier League i sæsonen 2015/16.

I Simon Kjærs tilfælde, var han stadig i FC Midtjylland, da han blev kåret som Årets Talent i U19. Året efter blev han solgt til Palermo, og han har siden haft en imponerende karriere i nogle af verdens bedste ligaer, herunder hovedsageligt Serie A, La Liga og Bundesligaen. Den danske landsholdskaptajn skiftede i 2020 til A.C. Milan, hvor han har spillet sig ind som en vigtig del af holdets defensiv.

Nikola Saric er derimod en helt anden fortælling. Han blev anset som værende en af de absolut største talenter i dansk fodbolds historie, da han i 2007 blev kåret til Årets Talent i U17-kategorien. Den bosniskfødte offensivspiller tørnede dengang ud for Herfølge Boldklub, men allerede året efter røg han til Liverpool efter ønske af den daværende manager i klubben, Rafael Benitez. Nikola Saric opnåede dog aldrig den karriere, han var blevet spået, hvor især et væld af skader satte en stopper for udviklingen. Han nåede både at stifte bekendtskab med seniorfodbold i HB Køge og kroatisk fodbold, og den i dag 31-årige angriber spiller nu Danmarksserie i AB Tårnby.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

2008

  • U17 – Christian Eriksen
  • U19 – Mathias ‘Zanka’ Jørgensen
  • U21 – Michael Lumb

Endnu en gang dukker nogle velkendte navne op på listen, der alle har fået kampe på det danske A-landshold.

Christian Eriksen skiftede i starten af 2009 officielt fra OB til Ajax, hvor han senere slog igennem på seniorniveau. I 2013 gik turen til Tottenham, hvor han igennem syv år var et bærende element i klubbens offensive spil. Da han i 2020 tog til Inter i Serie A, var der mange, der anså danskeren som værende en af de absolut bedste spillere på sin position i Premier League. Efter det uhyggelige kollaps under EM i sommer, er Christian Eriksen nu på kontrakt i Brentford frem til sommerferien. Han er i en alder af 30 år noteret for 111 A-landskampe.

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen spillede i F.C. København, da han modtog prisen som Årets Talent i U19-kategorien. Hans karriere har budt på adskillige ophold i FCK, hvor han ind imellem FCK-opholdene har prøvet lidt af hvert i udlandet. Her har den stået på eventyr i både Holland, Tyskland, England og Tyrkiet. Mathias ‘Zanka’ Jørgensen er, trods hård konkurrence på positionen, noteret for 35 A-landskampe i midterforsvaret. Han er i dag på kontrakt i Brentford.

Michael Lumb slog i sin tid igennem som venstreback i AGF, inden han i 2010 drog til udlandet. Hans karriere bærer præg af en lang række kortere ophold i primært tysk og russisk fodbold, dog med en afstikker på et halvt år i Feyenoord. Han har desuden nået at spille for hele seks forskellige klubber i Superligaen: AGF, AaB, AC Horsens, Brøndby, Lyngby BK og FC Vestsjælland. Michael Lumb er noteret for to A-landskampe.

2009

  • U17 – Niels Bisp Rasmussen
  • U19 – Thomas Delaney
  • U21 – Anders Randrup

Niels Bisp Rasmussen blev udråbt til at være et af de absolut største forsvarstalenter i dansk fodbold. Han fik sin fodboldopvækst i Vejle Boldklub, hvor blandt andre Newcastle var interesserede og havde ham til prøvetræning. Skader kom dog i vejen for den videre udvikling, og efter at have optrådt på alle de danske ungdomslandshold op til U19, og debut for Vejle Boldklubs førstehold, skiftede han i sommeren 2016 til Silkeborg IF. Her fik han dog aldrig bidt sig fast, og i januar 2017 valgte han at indstille karrieren i en alder af 23 år.

Thomas Delaney spillede ungdomsfodbold i F.C. København, og i sommeren 2009 blev han hevet op på førsteholdet. Her udviklede han sig videre og slog senere igennem med et brag, hvor han gennem flere sæsoner brændte Superligaen af med sin dominerende spillestil på den centrale midtbane. Efter flere triumfer med FCK, og en rolle som anfører i klubben, tog han i 2017 skridtet videre til Bundesligaen i Werder Bremen. Her blev han også en succes, og halvandet år senere skiftede han til Dortmund. I sommer blev det så til et auf wiedersehen til tysk fodbold og Bundesligaen, og han har nu bidt sig fast i startelleveren hos Sevilla i La Liga. Thomas Delaney er noteret for 66 A-landskampe, hvor han sammen med Pierre-Emile Højbjerg slider og slæber på den danske midtbane.

Anders Randrup slog igennem som ungdomsspiller i Brøndby, og i 2007 blev han en del af førsteholdet hos klubben fra Vestegnen. Her spillede han frem til 2013, hvor turen efterfølgende gik til AC Horsens for højrebacken. Sidenhen blev det til et ophold i FC Vestsjælland, inden karrieren tog ham til svensk fodbold. I 2020 indstillede han karrieren i en alder af 32 år, efter at have spillet en halv sæson for Hvidovre. Anders Randrup blev noteret for en enkelt kamp for A-landsholdet.

Drømme-comeback til Parken for Christian Eriksen

2010

  • U17 – Kenneth Zohore
  • U19 – Jannik Vestergaard
  • U21 – Jonas Lössl

Kenneth Zohore slog igennem som ungdomsspiller i F.C. København, hvor han med sin overlegne fysik dominerende i kampene mod de jævnaldrende ungdomsspillere. På sin 18 års fødselsdag blev han solgt til Fiorentina i Serie A, og forventningerne til den unge angriber var enorme. Kenneth Zohores karriere har dog ikke levet helt op til forventninger fra dengang, og efter en række lejeophold for Kenneth Zohore, deriblandt til Brøndby, forlod han Fiorentina i 2015. Karrieren har sidenhen budt på lidt af hvert, men har primært stået på fodbold i England og i Belgien. Kenneth Zohore er i dag på kontrakt hos Championship-klubben West Bromwich, hvor han har spillet i to kampe denne sæson.
Til trods for at have været exceptionelt dominerende på de danske ungdomslandshold, har Kenneth Zohore aldrig spillet en kamp for A-landsholdet.

Jannik Vestergaard kom til Brøndby som U17-spiller, og allerede inden tiden som U19-spiller var ovre, skiftede han til tysk fodbold i Hoffenheim. I 2011 blev han rykket op på Hoffenheims førstehold, og siden da gik turen til Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach. I 2018 skiftede den store midtstopper fra tysk til engelsk fodbold i Southhampton, og i sommer skiftede han til Leicester. Han står noteret for 33 kampe på det danske A-landshold, hvor han i mange år har måttet se Simon Kjær og Andreas Christensen indtage de to pladser i midterforsvaret. Landsholdet er dog i stigende grad begyndt at spille med tre midtstoppere, og Jannik Vestergaard har derfor også fået chancen en del oftere gennem de senere år.

Jonas Lössl slog igennem hos FC Midtjylland, hvor han efter at have været en del af førsteholdet i seks år skiftede til Guingamp i Frankrig i 2014. Efter syv år i udlandet, hvor han tørnede ud for klubber som Huddersfield, Everton og Mainz, vendte Jonas Lössl retur til FC Midtjylland i vinteren 2021. Han er lige nu udlejet til Brentford, hvor det ikke er blevet til den ønskede mængde spilletid i Premier League-klubben.
Jonas Lössl har været udtaget til landsholdet adskillige gange, hvor han ofte har været med som andet- eller trejdevalg. Derfor står han, de mange udtagelser til trods, kun noteret for en enkelt A-landskamp.

2011

  • U17 – Pierre-Emile Højbjerg
  • U19 – Uffe Bech
  • U21 – Nicolai Boilesen

Som blot 13-årig lavede Pierre-Emile Højbjerg det “forbudte skifte”, da han tog fra FCK’s ungdomshold til Brøndbys ditto. Her stod det hurtigt soleklart, at han var et af landets absolut største talenter i sin årgang. Pierre-Emile Højbjerg og Brøndby kunne dog ikke blive enige om en kontraktforlængelse, og han skiftede derfor til Bayern München på en fri transfer som 16-årig tilbage i 2012. Her fortsatte det danske stortalent sin udvikling, og i en alder af 17 år blev han rykket op i førsteholdstruppen hos de tyske giganter.
Efter at have fået spilletid i glimt hos Bayern München, bød de næste år på en række lejeophold til FC Augsburg og FC Schalke 04. Pierre-Emile Højbjerg kunne notere sig for 25 kampe på Bayern Münchens førstehold, da han i 2016 skiftede væk fra den sydtyske storklub. Her tog han til Southampton i Premier League, og i sommeren 2020 tog han så et skridt tilbage mod europæisk topfodbold med sit skifte til Tottenham, hvor han i dag bliver anset som en af klubbens vigtigste spillere på den centrale midtbane.
Pierre-Emile Højbjerg er noteret for 54 kampe på A-landsholdet.

Uffe Bech Slog igennem i Lyngby BK som ung, inden han i 2013 blev hentet til FC Nordsjælland, der netop havde vundet det danske mesterskab sæsonen forinden. Her var han med til at vinde sølv i sin første sæson, inden turen i 2015 gik til Hannover i Tyskland. Efter et lejeophold i først Greüther Fürth og dernæst Brøndby i den sidste halvdel af 2018, blev han solgt til den græske storklub Panathinaikos i sommeren 2019, hvor der har været langt til spilletid for den i dag 29-årige angriber. Uffe Bech er på kontrakt frem til sommeren 2022 i Panathinaikos.
Han står noteret for fire landskampe på A-landsholdet, og fik sin debut under Morten Olsen tilbage i 2013.

Nicolai Boilesen skiftede som 18-årig fra Brøndbys ungdomsafdeling til Ajax tilbage i 2010. Her blev han af mange spået en karriere af de helt store, og lignede længe en fremtidens venstreback på landsholdet. En lang række skader satte dog en stopper for den helt store karriere på den internationale scene, og efter seks år i det hollandske, skiftede Nicolai Boilesen fra Ajax til F.C. København i sommeren 2016. Her spiller han fortsat, hvor han i takt med alderen er blevet rykket ind i midterforsvaret.
Nicolai Boilsen fik sin debut på A-landsholdet som 19-årig under Morten Olsen tilbage i 2011, og er siden blevet noteret for 21 A-landskampe.

Ny tilskuerrekord når Danmark møder Serbien

2012

  • U17 – Andreas Christensen
  • U19 – Viktor Fischer
  • U21 – Jores Okore

Andreas Christensen er en af mange på listen, der fik sin fodboldopvækst i Brøndby. Allerede som 16-årig var talentet dog så indlysende, at han skulle videre til udlandet. Her blev det som bekendt Chelsea, der i 2012 løb med den danske midtstoppers underskrift, og Andreas Christensen har været på kontrakt i klubben lige siden. Fra sommeren 2015 til sommeren 2017 var Andreas Christensen udlejet til tyske Borussia Mönchengladbach, og gennem spilletid hos Bundesliga-klubben, fik han frigjort det kæmpe potentiale, som mange vidste, han besad. Andreas Christensen kan som den eneste dansker på listen prale af at have vundet Champions League, og efter ti år i Chelsea sender vedvarende rygter ham nu til FC Barcelona på en fri transfer i sommerens transfervindue.

Viktor Fischer tog fra AGF til FC Midtjylland som 15-årig. Efter to år i FC Midtjylland gik turen så til Ajax i 2011, hvor han i løbet af få år fik spillet sig ind i de hollandske fodboldhjerter. Viktor Fischer blev spået en stor fremtid, og allerede som 18-årig fik han debut på det danske A-landshold tilbage i efteråret 2012.
Efter seks år i Ajax gik turen til Premier League i Middlesbrough i 2016. Opholdet blev dog aldrig den store succes, og allerede efter et år tog Viktor Fischer til Mainz i Bundesligaen. Blot et halv år senere vendte han retur til dansk fodbold hos F.C. København i 2018. Her blev han hurtigt til en stjerne i Superligaen for FCK, men i løbet af sæsonen 2020/21, fandt han sig selv udeladt af startelleveren i stigende grad. I jagten på spilletid, skiftede den karismatiske kantspiller derfor til belgiske Royal Antwerp i sommer. Efter en solid start i sin nye klub, har han sidenhen døjet med en ankelskade. Viktor Fischer er noteret for 21 A-landskampe – men det er længe siden, vi sidst har set noget til ham i rødt og hvidt.

Jores Okore var en del af startskuddet for den succes, FC Nordsjælland har haft med at udvikle og sælge talenter. Efter at have kæmpet sig op gennem FC Nordsjællands ungdomshold, var han i sæsonen 2012/13 en af de helt store profiler, da FC Nordsjælland vandt det danske mesterskab. I transfervinduet efter mesterskabstriumfen, blev Jores Okore derfor solgt til Aston Villa. Efter tre år Birmingham-klubben, havde han svært ved at spille sig på holdet i Aston Villa. Han vendte derfor retur til dansk fodbold i form af FCK i sommeren 2016, men også her stod det klart, at Jores Okore ikke længere var den samme spiller, som da han forlod FC Nordsjælland og Superligaen tre år tidligere. Han blev derfor solgt til AaB året efter, hvor han spillede frem til vinteren 2021. Den i dag 29-årige midtstopper spiller nu for Changchun Yatai i Kina. Jores Okore har spillet otte kampe for det danske A-landshold, og han fik sin debut tilbage i 2011.

2013

  • U17 – Daniel Iversen
  • U19 – Andrew Hjulsager
  • U21 – Andreas Cornelius

Daniel Iversen er netop blevet udtaget til det danske A-landshold. Han har stået adskillige kampe for samtlige af de danske ungdomslandshold, og tilbage i 2016 blev han som 18-årig solgt fra Esbjerg til Leicester. Her er han sidenhen blevet lejet ud intet mindre end fem gange i jagten på erfaring og spilletid, og med undtagelse af en enkelt afstikker til Oud-Heverlee Leuven i Belgien, har udlejningerne været til engelske klubber fra først League Two, League One og nu Preston i The Championship. Daniel Iversen har denne sæson stået fra start i samtlige kampe for Preston, der indtager en 14. plads i The Championship. Den 24-årige keeper kunne meget vel gå hen og blive Kasper Schmeichels afløser på både landsholdet og i Leicester engang i fremtiden, og med udgangen af maj slutter lejeopholdet i Preston, hvorfor han vender retur til Leicester.

Andrew Hjulsager er endnu en tidligere Brøndby-spiller på listen. Som 19-årig blev han en del af Brøndbys førsteholdstrup tilbage i 2014, og de næste to og et halvt år imponerede han på den offensive midtbane i Superligaen. I vinteren 2017 blev han solgt til spanske Celta Vigo. Her havde han svært ved at spille sig på holdkortet, og året efter blev han derfor udlejet til Granada CF. Efter lejeopholdet vendte han retur til Celta Vigo, hvor han sidenhen blev solgt til belgisk fodbold. I sommer skiftede han til den belgiske traditionsklub Gent, og efter en svær opstart i klubben, har han siden december spillet sig godt ind i varmen i sin nye klub, hvor det nu er mere reglen end undtagelsen, at han starter inde. Den i dag 27-årige Andrew Hjulsager har ikke spillet for det danske A-landshold.

Andreas Cornelius tilhører den gruppe af talenter, der tog lidt længere tid om for alvor at slå igennem. Han er endnu et produkt af FCK’s ungdomsafdeling, men det var først da han blev rykket op i Superliga-truppen, at folk for alvor fik øjnene op for den hovedstødsstærke angriber. Efter et år i Superligaen, havde han vist sig så godt frem, at Cardiff i 2013 valgte at smide mere end 90 millioner kroner efter den unge FCK-angriber. Cardiff manglede dog en forstærkning i angrebet, og med sine blot 20 år var Andreas Cornelius ikke helt opgaven moden nok endnu. Derfor blev han hentet hjem til FCK allerede et halvt år senere for et væsentligt mindre beløb.
Denne gang tog Andreas Cornelius tre og et halvt år i Superligaen, inden han blev solgt til Atalanta i sommeren 2017. Her blev han sidenhen lejet ud til Bourdeaux og Parma, inden Parma valgte at købe danskeren. Andreas Cornelius imponerede i sin første sæson i Parma, men sæsonen efter blev det kun til et enkelt mål fra danskeren, og Parma endte med at rykke ned i Serie B. Derfor blev blev Andreas Cornelius solgt til tyrkiske Trabzonspor i sommer, hvor han som topscorer kan tage en stor del af æren for, at Trabzonspor efter 30 kampe i Super Lig har et forspring på femten point ned til andenpladsen. Andreas Cornelius er noteret for 37 kampe på det danske A-landshold.

Hjulmand om VM-kritik: Ikke ligeglad med menneskerrettigheder bare fordi man vil spille fodbold

2014

  • U17 – Mark Brink
  • U19 – Joachim Andersen
  • U21 – Yussuf Yurary Poulsen

Mark Brink spillede alle sine ungdomsår i Esbjerg, hvor han også er født. Her blev han i 2014 udpeget som det største talent i sin årgang, men forudsigelsen om en stor karriere i udlandet er det ikke blevet til – endnu.
Mark Brink fik sin debut for Esbjerg fB som 17-årig, og da han som 21-årig skiftede til Silkeborg IF i starten af 2020, var han allerede noteret for over 100 kampe for Esbjerg. Under Kent Nielsens ledelse i Silkeborg IF, er han blevet en bærende profil og et afgørende element i den måde, som oprykkerne spiller fodbold på. Fra den defensive midtbane, er Mark Brink med til at binde holdet sammen, hvor han både løber de hårde returløb, lukker ned for modstanderens rum på Silkeborgs banehalvdel og samtidig er spilfordeler i det opbyggende spil. Han har spillet samtlige kampe for Silkeborg IF denne sæson, men har ikke optrådt højere oppe end på det danske U20-landshold.

Joachim Andersen har efterhånden været et sikkert navn ved landsholdsudtagelserne i et stykke tid, men grundet den svære konkurrencesituation i midterforsvaret, har der været langt til spilleminutter for midtstopperen.
Joachim Andersen vakte allerede opsigt i dansk fodbold, da han angiveligt blev lokket til FC Midtjylland på sin 15-års fødselsdag, selvom han havde en aftale med FCK, som han spillede for på daværende tidspunkt. Det kunne dog meget vel vise sig at være en af midtstopperens bedste beslutninger i karrieren, for blot to år senere blev han solgt for seks millioner til Twente i Holland. Efter at have slået igennem for Twente, blev han to år senere solgt til Sampdoria i Serie A. Her skulle han endnu en gang blot bruge to år, inden han var klar til næste skridt i karrieren. Her var det den franske traditionsklub Olympique Lyon, der med en transfersum på angiveligt 225 millioner kroner gjorde Joachim Andersen til den dyreste danske fodboldspiller i historien.
Joachim Andersen levede dog ikke helt op til de tårnhøje forventninger i Frankrig, og blev sæsonen efter udlejet til Fulham. Efter at have vist sig frem i engelsk fodbold, besluttede Crystal Palace sig for at hente danskeren til klubben i sommeren 2021. Her er den 25-årige dansker blevet en profil hos Premier League-mandskabet, hvor kontrakten løber frem til sommeren 2026. Joachim Andersen er noteret for 13 kampe for A-landsholdet.

Yussuf Yurary Poulsen har en relativ kort historie, trods sin lange karriere. Han er et produkt af Lyngbys talentudvikling, og i sæsonen 2012/13 slog han for alvor igennem på førsteholdet. Transfervinduet den efterfølgende sommer blev han solgt til tyske RB Leipzig. Her har han sammen med den tyske klub udviklet sig meget, og RB Leipzig er nu med i toppen i Bundesligaen næsten hver sæson, hvorfor den ofte står på kampe i Champions League.
Den hårdtarbejdende offensivspiller har i denne sæson haft svært ved at finde fast spilletid i sin klub, hvor han fortsat er på kontrakt frem til sommeren 2024. På det danske A-landshold har han dog længe været fast mand i startelleveren, og han står her noteret for 66 kampe.

2015

  • U17 – Nicklas Strunck Jakobsen
  • U19 – Mikkel Duelund
  • U21 – Jeppe Højbjerg

Nicklas Strunck Jakobsen var en af de mest lysende talenter i sin årgang, da han som ung slog igennem som en del FC Nordsjællands talentudvikling. Sæsonen 2018/19 blev gennembrudssæsonen for Nicklas Strunck Jakobsen i FC Nordsjælland, og efter et år med spilletid i Superligaen gik turen til hollandske FC Groningen.
Eventyret i Holland levede dog næppe op til forventningerne for hverken spiller eller klub, og efter lidt mere end et år i det hollandske, blev han derfor lejet ud til Esbjerg fB. Esbjerg hentede efterfølgende den i dag 22-årige centrale midtbanespiller til klubben på en fri transfer, Nicklas Strunck Jakobsen gør fortsat karriere i EfB den dag i dag. Her står den lige nu på overlevelse i 1. division.

Mikkel Duelund blev spået en stor karriere fra en tidlig alder, og ligesom Viktor Fischer tog han skiftet fra AGF til FC Midtjylland som helt ung. Efter at have været en del af FC Midtjyllands Akademi, slog han for alvor igennem på førsteholdet i sæsonen 2015/16.
Efter tre sæsoner med Superliga-bold i FC Midtjylland, gik turen til Dynamo Kyiv. Udlandseventyret er dog langt fra gået som ønsket for den offensive tekniker, og i sommer blev han udlejet til hollandske NEC Nijmegen. Efter en god start i den hollandske klub, løb Mikkel Duelund ind i endnu en skade. Han har siden den seneste skade haft svært ved at finde kontinuerlig spilletid i Nijmegen, og lejeaftalen løber ud til sommer. Nijmegen kan dog benytte sig af en købsoption i aftalen med Dynamo Kyiv, og med den nuværende situation i Ukraine, er det meget uklart, hvad fremtiden byder på for Mikkel Duelund.
Den i dag 24-årige Mikkel Duelund er noteret for hele 24 kampe på U21-landsholdet, men har ikke fået debut på A-landsholdet.

Jeppe Højbjerg er endnu et eksempel på den type af fodboldspillere, der blomstrer sent. Som ung blev han ikke valgt til særlig mange U-landskampe, men i 2015 blev han førstevalg mellem stængerne på U21-landsholdet.
Den i dag 26-årige keeper er produktet af talentudviklingen i Esbjerg fB, men da han blev kåret som Årets Talent i U21-kategorien, var han lejet ud til FC Fredericia.
Esbjerg fB har siden 2015 valgt at holde Jeppe Højbjerg i klubben, hvor han i dag er fast mand i målet. Ulig mange andre navne på listen, er det dog endnu ikke blevet til det helt store gennembrud eller udlandseventyr for keeperen, der i stedet kæmper for EfB’s overlevelse i 1. division.

Kasper Hjulmand: Vi har ingen forberedelsestid før VM

2016

  • U17 – Victor Jensen
  • U19 – Jacob Bruun Larsen
  • U21 – Marcus Ingvartsen

Victor Jensen er med sine 22 år den yngste spiller på listen, og hans karriere kan nå at springe i mange forskellige retninger endnu.
Da han i 2016 blevet kåret til Årets Talent i U17-kategorien, var han en del af F.C. Københavns ungdomsafdeling.
Året efter, i en alder af blot 17 år, blev han solgt til Ajax. Her lader det store gennembrud stadig vente på sig, men den hollandske storklub har tilsyneladende ikke givet op på den unge offensive midtbanespiller endnu.
Victor Jensen var udlejet til FC Nordsjælland i den første halvdel af 2021, hvorefter han vendte retur til Ajax’ U21-hold.
Han blev tidligere i marts i år udlejet til norske Rosenborg, hvor han skal tørne ud resten af 2022. Der bliver taget hul på den bedste norske række den første weekend i april, og han har dermed ikke optrådt i nogle officielle kampe for Rosenborg endnu. Victor Jensen er endnu ikke blevet udtaget til det danske A-landshold, men så sent som den 15. marts i år, blev han udtaget til U21-landsholdets trup.

Jacob Bruun Larsen er endnu et produkt af Lyngby Boldklubs talentudvikling. Allerede som 16-årig var talentet dog så åbenlyst, at Dortmund i starten af 2015 hentede den unge angriber til klubben.
Efter et lejeophold i Stuttgart, vendte Jacob Bruun Larsen retur til Borussia Dortmund i 2018. Det var her, de fleste danskere begyndte at høre om den unge angriber for første gang, og i 2018/2019-sæsonen var Jacob Bruun Larsen på banen hele 24 gange for Dortmund.
Det helt store gennembrud i Dortmund lod dog vente på sig, og i starten af 2020 blev Jacob Bruun Larsen solgt til Hoffenheim.
Efter et år i Hoffenheim bød karrieren på et lejehold til belgiske Anderlecht, og Jacob Bruun Larsen har nu været i Hoffenheim siden sommeren 2021. Den i dag 23-årige angriber har haft svært ved at finde vej til fast spilletid, og i november og december døjede han med en muskelskade. Alligevel er det denne sæson blevet til 18 kampe i Bundesliga-klubben.
Jacob Bruun Larsen er noteret for 4 kampe på A-landsholdet.

Marcus Ingvartsen fik sin fodboldopvækst i FC Nordsjælland, og efter at have vænnet sig til seniorfodbold i to sæsoner, blev sæsonen 2016/17 den sæson, hvor han for alvor fik vist sine kvaliteter frem. Her blev det til 14 mål i 25 kampe for FC Nordsjælland, og Marcus Ingvartsen løb dermed med titlen som topscorer i Superligaen.
Den slags præstationer tiltrak selvsagt opmærksomhed fra udlandet, og i sommeren 2017 blev han solgt til belgiske Genk – angiveligt for lidt mere end 30 millioner kroner.
Opholdet i Genk blev dog aldrig den helt store succes, og i 2019 blev han solgt til Union Berlin i Tyskland.
Marcus Ingvartsen er lige nu lejet ud til Mainz, hvor han er noteret for 20 kampe i Bundesligaen denne sæson – dog de færreste fra start.
Den i dag 26-årige angriber bombede løs på U21-landsholdet i sin tid, hvor det blev til 17 mål i 29 kampe. Han er indtil videre blot noteret for en enkelt kamp på det danske A-landshold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P