2 min læsningKasper Hjulmand: Vi har ingen forberedelsestid før VM

Kasper Hjulmand mener ikke, at landsholdene har de bedste forudsætninger for at forberede sig forud for VM i Qatar, som begynder til november.

2 min læsning
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tirsdag formiddag udtager Kasper Hjulmand sin landsholdstrup til testkampene mod Holland og Serbien, der spilles henholdvis den 26. og 29. marts.

Forud for VM-slutrunden i Qatar har campo.dk derfor talt med den populære landstræner, der blandt andet ser forberedelsestiden op til slutrunden som værende problematisk.

– Hvis vi prøver at se på, hvilken type turnering, vi skal til, så er det noget, som aldrig er sket før. For det første at det ligger i vinterperioden. Midt i sæsonerne. Samtidig får vi ingen forberedelsesperiode, indleder Hjulmand overfor campo.dk, inden han fortsætter:

– Mine forgængere havde en tre-fire uger, hvor de kunne tage spillerne ind, træne og spille med dem i træningskampe. Sortere nogle fra og gå ind i lejren.

– Til EM havde vi 13 dage. Der skulle spillerne udtages, inden vi spillede testkampe. Det var historisk kort tid.

– Så kan vi stramme den lidt mere til Qatar, hvor vi har – fra vi mødes, til vi spiller – går der fire dage. Det vil sige, at forberedelsestid er der ikke noget af. Jeg kan ikke tage spillerne ind, spille en kamp, sende nogen hjem igen, fordi de ikke er klar eller vi finder en skade. Så forberedelsen går rigtig meget på, hvad kan vi forbedre ude i klubberne. Og hvad kan vi bruge de samlinger til, som vi har, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Du kan se hele interviewbiddet med landstræner Kasper Hjulmand i videoplayeren øverst oppe.

Åbenlyst mulig debutant: Hjulmand har været på besøg

VM i Qatar begynder den 21. november og slutter med finalen den 18. december.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer