Comeback, mål og klasse: Eriksen strålede i nederlag mod Holland

Der var ikke meget at skrive hjem om fra første halvleg af lørdagens landskamp mod Holland, men da Christian Eriksen i anden halvleg gjorde comeback og scorede med sin første boldberøring, fik både Danmark og resten af verden et bevis for, hvad det er for en spiller, der ikke har spillet landskampe i 287 dage.

Danmark Holland Christian Eriksen comeback

Danmark tabte lørdag aften ganske fortjent med 4-2 til et velspillende hollandsk landshold.

Det var dog hverken resultatet eller det hollandske spil, der efterfølgende vil løbe med de store overskrifter, for danske Christian Eriksen gjorde nemlig landsholdscomeback i kampens anden halvleg, og med sin første boldberøring sørgede han for kortvarigt at skabe spænding i kampen med en scoring til 3-2.

Den nærmest eventyrlige fortælling om Christian Eriksens comeback dækker dog ikke fuldstændig over særligt en første halvleg, der var langt under niveau for Kasper Hjulmands tropper.

Allerede efter godt et kvarter kom danskerne nemlig bagud, da Daley Blind fra sin position på venstrekanten fandt banens mindste spiller, Steven Bergwijn, der steg over hovedet på Thomas Delaney og stangede bolden ind bag en chanceløs Kasper Schmeichel.

Der var dog hurtig svar på tiltale fra dansk side, da Joakim Mæhle efter et kikset frispark fra Jesper Lindstrøm sendte et perfekt indlæg tæt ind under det hollandske mål. Her snød banens højeste spiller, Jannik Vestergaard, hollændernes offside-fælde, og med et fint hovedstød udlignede han på den debuterende hollandske målmand.

Holland kunne to minutter senere have bragt sig på 2-1, men en fodparade fra Kasper Schmeichel holdt i første omgang Danmark på resultatmæssig bølgelængde, men det var en stakket frist. Halvvejs i første halvleg måtte Thomas Delaney lade sig udskifte med en skade, men heller ikke indskiftede Christian Nørgaard kunne efter 29 minutters spil holde det orangeklædte hjemmehold fra igen at komme front.

Startopstilling: Danmark starter uden Eriksen mod Holland

Efter et kort hollandsk hjørnespark blev bolden alligevel sendt ind over feltet, og her havde ingen af de mange danske forsvarsspillere et øje på Manchester Citys Nathan Aké, der helt umarkeret kunne heade hollænderne i front med kampens tredje hovedstødsscoring.

Syv minutter senere var den gal i det danske forsvar igen, da Steven Berghuis blev nedlagt af Jannik Vestergaard. Danskerne var ikke tilfredse med det straffespark, som kampens belgiske dommer dømte, men slow-billederne viste efterfølgende, at belgieren havde ret i sin første antagelse.

Straffesparket blev på usvigelig sikker vis omsat af Memphis Depay, der sendte bolden ind i højre side af målet, mens Kasper Schmeichel hoppede i den modsatte retning. En dårlig dansk halvleg blev ringere, da også Yussuf Poulsen måtte lade sig udskifte med en skade i lysken. Ind kom i hans sted Andreas Skov Olsen.

Hjulmand: Typisk Van Gaal – Det havde jeg ikke regnet med

Anden halvleg startede med stående applaus fra både det hollandske publikum og landstræner Louis van Gaal, og anledningen var kampens med danske briller bedste moment, for Christian Eriksen havde taget overtøjet af og gik på banen til sit landsholdscomeback.

Ét minut og 50 sekunder senere blev det moment dog overgået som kampens bedste moment, for efter flot samspil på højrekanten mellem indskiftede Rasmus Nissen Kristensen og Andreas Skov Olsen, endte bolden for fødderne af netop Christian Eriksen, der iskoldt og med sin første boldberøring satte bolden i nettet ved fjerneste stolpe.

Det danske landshold var kommet markant bedre ud til anden halvleg, og selvom hollænderne sporadisk viste, at de også var farlige på omstillinger, overtog Danmark mere og mere initiativet i kampen. Det danske spil var langt hurtigere, og det fik tvunget hollænderne tilbage på egen banehalvdel.

Derfor var det også lidt af en bet, da Steven Bergwijn med 20 minutter tilbage af kampen viste høj klasse, da han i en omstilling fikserede Joachim Andersen og krøllede sin afslutning ind ved fjerneste stolpe – igen ganske utagelig for Kasper Schmeichel.

Det fik ikke det danske landshold til at slå op i banen, og bare minuttet efter var Rasmus Nissen Kristensen tæt på at reducere, inden Christian Eriksen igen viste verdenklasse, da han med en elegant vending og efterfølgende langskudsafslutning på stolpen, satte en fed streg under sin tilbagevenden til det danske landshold.

Kampen døde herefter en smule ud, og først i overtiden, hvor Pierre-Emile Højbjerg fik underkendt et mål, blev Danmark igen farlige. Højbjerg havde haft en hånd i ryggen på sin modstander, og det var svært for alvor at argumentere mod den belgiske dommers dom.

Mere blev det ikke til for hverken Danmark eller Holland, og dermed sluttede kampen med et dansk nederlag på 4-2.