3F Superligaen

Millioner på spil: Brøndby og FCM kæmper om tv-penge søndag

Top-seks og bund-seks i Superligaen er for længst blevet afgjort, men søndag er der alligevel mere på spil end til de fleste runder i Superligaen. 22. runde markerer nemlig sidste runde i grundspillet, og herefter skal anden rate af tv-pengene udbetales, og her er mange millioner på spil.

Superliga tv penge Brøndby FC MIdtjylland
Der bliver kamp om mere end bare bolden søndag eftemiddag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fodbold afgøres ofte på de helt små marginaler, og søndag ved 16:30-tiden bliver det formentlig tydeliggjort mere end vanligt.

Her slutter Superligaens grundspil nemlig, og det betyder, at Superligaen i hvert fald i forhold til tv-penge er to tredjedele overstået. Tv-penge udbetales nemlig af tre omgange: Henholdsvis halvvejs i grundspillet, efter grundspillet og når sæsonen er slut.

Selvom både top-seks og bund-seks står som mejslet i granit, så kan der søndag ske ganske store og betydningsfulde skift i tabellen – skifte der kan få store konsekvenser for, hvor mange penge de forskellige klubber får udbetalt.

F.C. København er sikre på at slutte grundspillet som etter, men kampen om andenpladsen er markant mere åben. Brøndby fører forud for sidste runde med et enkelt point ned til FC Midtjylland, og mens de forsvarende mestre skal på besøg hos AaB, skal midtjyderne en tur til Silkeborg.

Ekstra Bladet skriver lørdag, at der er en forskel på 1,5 millioner kroner på, om man slutter på anden- eller tredjepladsen efter grundspillet. Mere præcis får andenpladsen 5,2 millioner kroner, mens tredjepladsen ’blot’ får 3,7 millioner kroner.

AaB regner med udsolgt mod Brøndby: Bedste sæson siden 1999

Også længere nede i tabellen er der kamp om tv-millionerne. Et enkelt point adskiller således også Viborg på syvendepladsen fra AGF på ottendepladsen, og da de to hold skal mødes søndag, kan de afgøre sagerne imellem sig. Der er dog ’kun’ en forskel på 300.000 kroner mellem de 1,8 millioner kroner, som syvendepladsen får, og de 1,5 millioner kroner, som ottendepladsen tager med sig.

TV-pengene udregnes ikke alene ud fra placeringen i Superligaen. Også klubbernes værdi for tv-stationerne medregnes – groft sagt kan man sige, at des mere interessant en klub er for tv-seerne, jo større andel får klubben i tv-penge. Derudover får alle 12 klubber et fast beløb.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P