Europæisk Fodbold

Sverige med klar besked: Umuligt at spille kvalifikationskamp i Rusland

Sverige kan potentielt stå overfor Rusland, når de sidste billetter til VM i Qatar skal uddeles sidst i marts, men lige nu ligner det ikke en reel mulighed, lyder det fra den svenske forbundspræsident.

Sverige landshold Rusland playoff Ukraine VM
Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Ritzau Scanpix

Rusland skal sidst i marts være vært for én og potentielt to playoff-kampe til VM i Qatar.

Det russiske landshold blev nemlig toer efter Kroatien i deres kvalifikationsgruppe, og derfor skal de den 24. marts møde Polen i den første playoffkamp, der skal spilles i Moskva. Vinder russerne den kamp, skal de møde enten Sverige eller Tjekkiet fem dage senere i en direkte duel om én billet til VM-slutrunden.

På den anden side af Øresund har de dog vanskeligt ved at forestille sig en kamp i Rusland, efter nationen i nat gik militært ind i nabolandet Ukraine.

– Verdenssituationen er fuldstændig ændret i dag, og alle vores tanker går til Ukraine og alle vores mange venner der. Som situationen ser ud i dag, føles det umuligt at forestille sig, at vi om få uger muligvis skal spille en kamp i Rusland, siger præsidenten for det svenske fodboldforbund Karl-Erik Nilsson til Fotbollskanalen.

– Vi afventer information fra internationale og nationale myndigheder samt dialog med FIFA og UEFA om emnet. Vi er nødt til at følge udviklingen dag for dag, men lige nu føles det utænkeligt, lyder det videre fra Nilsson.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Ukraines fodboldliga sat på pause

Også Champions League-finalen skal efter planen spilles i Rusland – nærmere bestemt i Sankt Petersborg, og her er sagen efter nattens hændelser også en helt ny, vurderer Nilsson, som ud over at være præsident for det svenske fodboldforbund også er første videpræsident i UEFA.

– I forhold til Champions League-finalen, så arbejder UEFA på sagen, og nattens udvikling kaster nyt lys på sagen. UEFA kommer med information, når de er klar med det, lyder det fra Nilsson.

Sverige og Rusland havde aftalt en træningskamp, hvis begge hold skulle tabe deres første playoffkampe mod henholdsvis Tjekkiet og Polen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P