2 min læsningAGF-yndling under klubskifte: Var tæt på at bryde sammen

Jens Jønsson afslører i en podcast hos Århus Stiftstidende, at han var tæt på at bryde sammen i forbindelse med sit klubskifte til tyrkiske Konyaspor.

2 min læsning
Jens Jønsson i duel med Lionel Messi.
Jens Jønsson i duel med Lionel Messi. Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix

Jens Jønsson er en rigtig Aarhus-dreng med sin fortid i IF Lyseng og AGF, hvor han fik sit helt store gennembrud som fodboldspiller. Det resulterede i et skifte til Tyrkiet, hvor Konyaspor i sommeren 2o16 fik held med at lokke midtbanespilleren til klubben.

Nu fortæller Jens Jønsson i en podcast med Århus Stiftstidende, at han var tæt på at bryde sammen i forbindelse med lægetjekket og præsentationen i det tyrkiske.

– Jeg var virkelig sådan.. Det skal ske nu (klubskifte, red.). Jeg læste lidt op på klubben, at de skulle spille Europa League. Så sagde jeg til mig selv, at nu sætter jeg mig op i det fly og skriver under. Jeg sad dernede og gennemgik et lægetjek og kan bare huske, at nu stod man virkelig i det. Jeg synes virkelig ikke, at det var rart, indleder Jens Jønsson i podcasten og fortsætter:

– Der var et kamerahold fra klubben som fulgte mig. Det var nærmest den eneste årsag til, at jeg ikke brød sammen. Jeg synes virkelig, at det var så ubehageligt og grænseoverskridende. Nu stod man virkelig på egne ben og i et helt andet land og en helt anden kultur. Det var også spændende, men er du sindsyg, hvor var jeg lille der.

Selvom skiftet var hårdt, var det en beslutning som ikke blev taget over natten. Jens Jønsson havde nemlig et tomrum, som han gerne ville have fyldt ud.

– Jeg havde et lille tomrum, da mine venner tog sabbatår og rejste efter gymnasiet. Der manglede jeg lidt noget. Jeg havde et lille tomrum. Jeg havde hånd i hånd med drømmen om at blive professionel i udlandet også det der med at opleve en ny kultur. At få taget benene væk under mig. Det var en ild, der brændte inde i mig, erindrer midtbanespilleren, der også afslører, at han en dag vil hjem til Aarhus – dog uden at afsløre om det bliver som aktiv fodboldspiller i AGF.

– Aarhus er for mig hjem. Det er også tryghed. Det ligger dybt i mig, og jeg ved, at det også er der, jeg en dag vil vende tilbage til. Omvendt har jeg det også sådan, at jeg altid har den i baghånden. Jeg kommer til at bo der i størstedelen af mit liv, når jeg er færdig med at spille fodbold.

Læs også:
Silkeborg-chef om AGF’s ønskespiller: God til at udfordre

I dag spiller 29-årige Jens Jønsson i LaLiga for Cádiz, som han skiftede til i august 2020.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer