2 min læsningFCM-kaptajn om landsholdet: Skulle jeg komme i betragtning, er jeg klar!

FC Midtjyllands anfører-ikon, Erik Sviatchenko, drømmer stadig om landsholdet, selvom den seneste optræden for A-landsholdet ligger mere end fem år tilbage i tiden. Han erkender, at konkurrencen er hård, men bevarer dog troen på egne evner.

2 min læsning
FC Midtjyllands anfører Erik Sviatchenko drømmer stadig om landsholdet.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Erik Sviatchenko har ikke spillet en landskamp siden 2016.

Tilbage i november fik han så muligeden igen, da han blev indkaldt til landsholdstjeneste forud for opgøret i VM-kvalifikationskampen mod Skotland. FC Midtjyllands kaptajn valgte dog at melde afbud til landsholdet, da han døjede med en skade i lysken. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Engelsk medie: Christian Eriksen er kun et lægetjek fra Premier League-skifte

Selvom det nu nærmer sig seks år siden den seneste optræden i de rød/hvide-farver for Erik Sviatchenko, har han ikke opgivet drømmen om at kunne trække i landsholdstrøjen igen. Det fortæller han et i interview med campo.dk.

DOWNLOAD CAMPO’s app helt GRATIS
App Store eller i Google Play store.

– Af stor respekt for landsholdet, og med tanke på, hvor godt de spiller for tiden, mens de er blevet et top ti hold i verden, så ved jeg, at konkurrencen er enormt stor, understreger han til campo.dk og tilføjer:

– Men jeg har altid troet på mig selv, og ved, at jeg har spillet på et sublimt højt niveau i de seneste sæsoner, hvorfor jeg lige nu er jeg i periferien efter de fire stoppere, som landstræneren gør brug af. Så længere er vejen heller ikke, men det eneste jeg kan gøre, det er at præstere hver eneste gang for FC Midtjylland – og være den bedste udgave af mig selv, forklarer han til campo.dk.

Læs også: Erik Sviatchenko om FCM’s nyindkøb: Hvis jeg havde hans fysik, så spillede jeg i PSG nu

De fire midtstoppere, der lige nu er Kasper Hjulmands foretrukne, er Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Joachim Andersen. Men med Simon Kjærs langtidsskade, er vejen til landsholdet sandsynligvis blevet kortere for en stund, og valget kunne meget vel stå mellem Brøndbys Andreas Maxsø og Erik Sviatchenko.

– Skulle jeg komme i betragning til landsholdet, er jeg selvfølgelig klar. Men ellers er jeg utroligt stolt over de fem kampe, jeg har fået for landsholdet i løbet af karrieren, slutter FC Midtjylland-kaptajnen i et telefoninterview med campo.dk.

Det danske landshold spiller næste kamp den 26. marts. Der er her tale om en venskabskamp mod Holland, inden Nations League-kampene skal spilles i juni.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P