2 min læsningAGF spytter flere penge i kassen til nyt stadion

AGF fordobler sit økonomiske tilsagn til det nye stadionbyggeri i Aarhus, der skal stå færdigt i 2026.

2 min læsning
Aarhus kan se frem til et nyt fodboldstadion, som gerne skal stå færdigt i 2026
Aarhus kan se frem til et nyt fodboldstadion, som gerne skal stå færdigt i 2026. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF melder onsdag middag ud, at man er parate til at fordoble sit tilsagn om økonomisk støtte til det stadionbyggeri i Aarhus, der gerne skulle stå færdigt i 2026.

Tidligere har klubben nemlig meldt ud, at man vil bidrage med 50 millioner kroner til det nye stadion, men nu fordobles det beløb altså til 100 millioner kroner.

– Med de flotte donationer fra Salling Fondene og Lind Invest er der blevet skabt grobund for, at Aarhus kan få et nyt, banebrydende fodboldstadion, og vi har helt fra starten givet tilsagn om, at vi vil bidrage med 50 mio. kroner. 

– Det beløb er vi nu parat til at fordoble, så vi kommer med 100 mio. kroner. AGF har i over 100 år haft hjemmebane for enden af Stadion Allé, og vi vil gerne bidrage til, at byen får et stadion i international topklasse, siger bestyrelsesformand Lars Fournais således i en pressemeddelelse.

Tilsagnet afhænger af en række forskellige ting.

– Det er vigtigt at understrege, at vi endnu ikke har en endelig aftale på plads med Aarhus Kommune. Med de 100 mio. kroner, vi er villige til at skyde ind i projektet, følger naturligvis nogle betingelser, og der er stadig flere centrale forhold, som er uafklarede – blandt andet i forhold til den fremtidige driftsmodel, og hvordan vi løser udfordringen med at afvikle vores kampe, mens byggeriet er i gang. 

– Men vi har en god dialog med kommunen, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en løsning, som alle parter er tilfredse med, og som vil gavne hele byen.

Læs også:
Afdød fan giver stor arv til AGF

– Det er et imponerende stærkt felt, der er udvalgt til at tegne byens fodboldstadion, og det bliver en stor dag, når vi senere på året har fundet en vinder og er kommet et stort skridt nærmere det første spadestik, slutter Lars Fournais.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer