2 min læsningF.C. København vil sælge Parken og Lalandia

Parken Sport & Entertainment, som er selskabet bag F.C. København, vil afsøge muligheden for helt eller delvist at sælge blandt andet det danske nationalstadion Parken.

2 min læsning
Parken Sport & Entertainment FCK Fc københavn Lalandia
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Det danske nationalstadion, Parken, er ligesom de to feriecentre Lalandia ejet af Parken Sport & Entertainment, der ligeledes ejer F.C. København.

Der er dog ingen garanti for, at det bliver ved med at forholde sig sådan, for tirsdag skriver Parken Sport & Entertainment i en selskabsmeddelelse, at bestyrelsen har besluttet at afsøge muligheden for helt eller delvist at sælge Parken og Lalandia.

– Bestyrelsen i PARKEN Sport & Entertainment A/S har dags dato besluttet at afsøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af PARKEN stadion, de fire kontortårne ved PARKEN og de to Aquadomes med tilhørende centerfaciliteter beliggende i Rødby og Billund, lyder det i en selskabsmeddelelse.

Et salg vil dog ikke betyde, at F.C. København skal se sig om efter en ny hjemmebane, for ved et efterfølgende salg vil selskabet sikre sig, at de i stedet kan leje sig ind.

Frasalget vil ske som et forsøg på at styrke selskabets kapitalgrundlag.

– Der vil med et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen ske en betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget i PARKEN Sport & Entertainment A/S, der vil understøtte de fremtidige udviklingsmuligheder af driftsaktiviteterne i PARKEN Sport & Entertainment A/S koncernen, lyder det.

Læs også: Kunne have valgt FCK: Fik bedst følelse omkring Brøndby

Parken har været ejet af samme selskab som F.C. København siden 1998, hvor den danske nationalarena blev købt af ejendomsselskabet Gefion.

Der er da heller ikke nogen garanti for, at Danmarks største fodboldstadion ender med at blive solgt.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist frasalg af ejendomsporteføljen vil blive gennemført. Yderligere selskabsmeddelelse om salgsprocessen vil blive udsendt, når omstændighederne måtte kræve det, lyder det således i selskabsmeddelelsen.

Læs også: Medie: FCK’er tæt på skifte til IFK

Lalandia i Rødby blev opkøbt af Parken Sport & Enterteinment i 2004, mens Lanlandia i Billund åbnede i 2009.

I november 1990 påbegyndtes en totalrenovering af det nationalstadion, der forinden havde heddet Københavns Idrætspark og som var grundlagt helt tilbage i 1911. Parken blev det nye navn, og Danmarks største fodboldstadion blev altså opkøbt i 1998 for 138 millioner danske kroner.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P