Dansk Fodbold

Født og opvokset i London – Klar til at repræsentere Danmark

Hos MK Dons løber en 21-årige midtbanespiller rundt og gør opmærksom på sig selv. Faktisk gør han så meget opmærksom på sig selv, at det engelske fodboldforbund holder et vågent øje med ham, men selv har han interesse i at repræsentere Danmark på landsholdsplan.

Matt O'Riley spiller i Celtic og er for første gang udtaget til det danske U21-landshold.
Foto: MK Dons

Matthew Sean O’Riley.

Navnet lyder ikke specielt dansk, og det er formentlig fordi, at det overhovedet heller ikke ER dansk.

Når det kommer til personen, der bærer navnet, og som i øvrigt bare kaldes ’Matt’ O’Riley, er sagen en lidt anden, for den 21-årige MK Dons-midtbanespiller har nemlig en mor, der er halvt dansk halvt norsk, og det giver sønnike mulighed for at repræsentere begge skandinaviske lande så vel som faderens engelske fædreland på landsholdsplan.

Men faktisk er den mulighed overhovedet ikke så urealistisk, som man måske kunne tro.

– Vi har kontakt med ham og har også fået henvendelser fra både ham, hans familie og agent om, at han har interesse i at spille for Danmark. Så det ved vi, at han har. Hvis vi vidste, at han ikke havde nogen interesse, så ville han ikke indgå i vores talentpulje, siger Flemming Berg, der er talentudviklingschef hos DBU til Tipsbladet.

Matt O’Riley skiftede for snart et år siden til MK Dons i den tredjebedste engelske række, og i denne sæson har han spillet samtlige 26 kampe for ’The Dons’ i denne sæson.

Sidste rundes kamp var den eneste af sæsonens hidtil 26 kampe, hvor O’Riley ikke spillede fuld tid, men alligevel stjal han overskrifterne. Det var nemlig i kampen mod rivalerne fra AFC Wimbledon, der blev dannet som en protest-klub, da MK Dons i sin tid skiftede både navn og by.

MK Dons hører i dag til i Milton Keynes godt 100 kilometer nord for London, men indtil 2003 gik de under navnet FC Wimbledon og hørte til i London-forstaden Wimbledon Al historien lod Matt O’Riley til at være helt og aldeles ligeglad med i tirsdags, da han med kampens enlige scoring sikrede MK Dons sejren.

Ifølge engelske The Sun er DBU ikke det eneste sted, man holder et vågent øje med Matt O’Riley. Også Championship-klubbern Bournemouth, Middlesbrough, Huddersfield og Barnsley skulle have kig på den 21-årige midtbanespiller, der har scoret imponerende syv mål i de 26 ligakampe i denne sæson.

Også i udlandet er der interesse, og både Bordeaux, PSV, Venezia og Rangers skulle være interesserede i englænderen, der ifølge avisen taler flydende dansk.

Matt O’Riley fik sin fodbolmæssige opdragelse i Fulham.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P