Real Madrid vinder den spanske Super Cup

Real Madrid slog søndag aften Athletic Club i den spanske Super Cup.

Real Madrid Spansk Super Cup Atletic CLub Bilbao
Karim Benzema var sikkerheden selv, da han scorede til slutresultatet 2-0. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Real Madrid kunne søndag aften lade sig hylde som vindere af den spanske Super Cup for 12. gang, da de slog Athletic Club med 2-0.

Den spanske hovedstadsklub havde i semifinalen slået rivalerne fra FC Barcelona ud, og de stod i finalen overfor Bilbao-klubben fra Athletic Club, som i semifinalen havde ekspederet en anden Madrid-klub, nemlig Atletico Madrid ud.

Der gik dog ikke længe, før Real Madrid satte sig på opgøret, og ganske efter spil og chancer var det da også de hvidklædte Real Madrid-spillere, der kort før pausen kom foran.

Efter fint samspil med Rodrygo sendte veteranen Luka Modric et fint forsøg afsted mod mål, og det kunne den spanske landsholdsmålmand Unai Simon ikke stille noget op mod, og dermed var kongeklubben i front.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Karim Benzema muligheden for at fordoble føringen, da kampens dommer efter VAR-gennemsyn tildelte Real Madrid et semi-tvivlsomt straffespark.

Tvivlsom var Karim Benzemas udnyttelse dog ikke, og med franskmandens scoring lugtede det af endnu en pokal til Real Madrid.

Fem minutter før tid så det ud til, at der alligevel skulle komme en smule spænding, da dommeren endnu engang skulle bruge VAR-skærmen på sidelinjen til at vurdere, at Eder Militao tog hånden til brug i Real Madrid-feltet.

Endnu engang var straffesparket tvivlsomt, men Militao måtte oven i købet også indkassere et direkte rødt kort i situationen, som brasilianeren ganske forståeligt var noget overrasket over.

Heldigvis for Real Madrid var Thibaut Courtois ikke til at ryste og med en flot fodparade, afviste den belgiske landsholdsmålmand straffesparksforsøget i midten af målet fra Raul Garcia.

Mere skete der ikke på stadionet i Saudi Arabien, og dermed kunne Real Madrid starte året med endnu en titel til den i forvejen bugnende samling.