Tredje gang var lykkens gang for Real i dramatisk El Clásico

Real Madrid skulle bruge tre forsøg, før de kunne holde Barcelona fra at udligne deres føring i en kamp, der måtte ud i forlænget spilletid.

Vinicius spillede en hovedrolle, da Real Madrid sikrede sig finalepladsen i den spanske Super Cup. Foto: Fayez Nureldine/AFP/Ritzau Scanpix.

Real Madrid dominerede i starten af kampen og efter 20 minutters spil bragte de sig foran. Vinicius overløb Barcas defensiv og sendte bolden op i nettaget.

Tyve minutters Real Madrid overtag blev afløst af Barcas ditto. Catalonierne skulle også bruge 20 minutter, før Luuk de Jong lige inden pausen fik bragt balance i regnskabet.

Efter pausen blev det roligt, før Karim Benzema løb sig fri i det lille felt og sparkede Real Madrid på finalekurs. Barca kunne dog igen svare tilbage. Ti minutter efter Benzemas scoring bragte indskiftede Ansu Fati balance i regnskabet og sendte kampen i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid viste Real Madrid eksemplarisk kontrafodbold og kunne for tredje gang bringe sig foran ved Fede Valverde.

Catalonierne formåede aldrig helt at presse rivalerne, og Real Madrid spiller sig i finalen, hvor de kan møde Athletic Bilbao eller Athletico Madrid.

Kampens spiller: Vinicius

Real Madrid skulle bruge tre føringer, før de kunne holde Barcelona fra fadet i en højdramatisk semifinale af den spanske Super Cup. Ferran Torres fik debut og spillede hele første halvleg, som sagtens kan deles over i to bidder – en med Real Madrid-dominans og en med Barca-dominans.

De første 20 minutter stod der Real Madrid på det meste, hvilket også kulminerede med et føringsmål, da Vinicius sprintede fra alle i Barca-forsvaret og sparkede bolden i nettaget.

Med en 1-0 føring i hånden trak kongeklubben sig helt tilbage, og Barca tog initiativet. Igen skulle der bruges 20 minutter, før der kom hul på bylden. Ousmane Dembele slog bolden ind i feltet, og noget heldigt fik Luuk de Jong dirigeret bolden i mål via stolpen.

Efter 15 minutters pause faldt der mere ro på tropperne og spillet vekslede mellem begge ender. Af flere omgange var Ousmane Dembele farlig for Barcelona, mens Karim Benzema var farligste mand for Real Madrid.

Den franske duel blev vundet af Benzema, som 20 minutter før tid løb sig fri i det lille felt. Daniel Carvajal havde set det smarte løb og sendte bolden skråt bagud til en sikker Benzema-scoring.

Ligesom ved første mål faldt Real Madrid tilbage i banen og overlod initiativet til catalonierne, og endnu engang blev det udnyttet. Jordi Alba fik perfekt løftet bolden over Real-forsvaret, hvor indskiftede Ansu Fati sørgede for endnu en lige stilling og forlænget spilletid.

Real Madrid bragte sig også foran for tredje gang, denne gang med kontraspil i verdensklasse. En fremadstormende Rodrygo slog bolden på tværs til Vinicius, som elegant løb henover bolden. Efter Vinicius kom Fede Valverde til og kunne sætte bolden ind helt nede ved stolpen.

Tredje gang var lykkens gang for Real Madrid. Barcelona formåede aldrig at sætte et hårdt pres på Real og Thibaut Courtois og kampen ender 3-2. Det sender Real Madrid i finalen, hvor de kan møde enten Athletic Bilbao eller Athletico Madrid.