Brøndby-spiller med flot assist i tunesisk storsejr

Der er gang i den ved African Nations Cup, hvor flere superligaprofiler for tiden viser sig frem. Søndag var det igen blevet Brøndbys Anis Slimanes tur, og den danskfødte tuneser var ikke sen til at gribe chancen.

Anis ben Slimane Tunesien African Nations Cup Brøndby

Han fik de sidste 23 minutter i nederlaget mod Mali i onsdags, men søndag var han på banen fra start.

Brøndby IF’s Anis Slimane skulle ikke bruge lang tid på at bringe sig selv i fokus i søndagens must-win kamp for Tunesien, der var tvunget til sejr mod Mauretanien i African Nations Cup.

Allerede efter fire minutter havde Tunesien dog bragt sig foran, og efter ni minutter havde Slimane næstsidste fod på bolden, da Wahbi Khazri bragte nordafrikanerne på 2-0.

Brøndby-spilleren modtog bolden på kanten af feltet, men i stedet for selv at prøve lykken trillede han den kløgtigt til sin venstre side, hvor Khazri efter en enkelt berøring satte 2-0-scoringen ind. Du kan se målet i videoen over artiklen.

Slimane fik kort før pausen gult kort, men alligevel var han igen at finde på banen, da dommeren fløjtede anden halvleg igang.

Her kom Tunesien på både 3-0 og 4-0, inden Slimane efter 73 minutters spil kunne forlade banen med samvittigheden i orden.

I overtiden tillod Tunesien sig endda at brænde et straffespark, men det ændrer ikke på, at de tog en stensikker 4-0-sejr med sig ind til sin gruppespilskamp.

Tunesien tabte sin første kamp i turneringen til Mali. Netop Mali spillede tidligere søndag 1-1 med Gambia, og de to nationer ligger side om side i toppen af AFCON’s gruppe F.

Tunesien møder i sin sidste kamp Gambia i en direkte duel om en af de to sikre pladser videre i turneringen.