Endelig faldt der mål: Værtslandet pligtsejrede over Etiopien

I det blot tredje interne opgør mellem Cameroun og Etiopien, var der, til trods for en chokstart fra gæsterne, aldrig tvivl om, hvem der skulle løbe med sejren.

Cameroun fik besøg af Etiopien på hjemmebanen Stade d’Olembé i African Nations Cup’s andenrundekamp i gruppespillet.

Her var det de etiopiske underdogs, der tog føringen efter fire minutter, da Dawa Hotessa sparkede den sikkert ind til 0-1. Det var desuden den hidtil hurtigste scoring i dette års turnering.

Blot fire minutter efter slog Cameroun tilbage, da Lyon-profilen Toko Ekambi gjorde det til 1-1.

Det var blot tredje gang i historien, at de to mandskaber stod overfor hinanden. I 2016 endte det 0-0, mens Cameroun slog Etiopien med 3-2 tilbage i 1970.

Og noget tydede på, at Cameroun atter ville gå fra banen uden nederlag, da den store tankangriber Vincent Aboubakar nettede til 2-1 på et flot og kontrolleret hovedstød efter 53 minutter. Det var desuden hans tredje scoring i tre kampe.

Før fanden fik sko på, stod der så 3-1. Endnu en gang var det Aboubakar, der var på pletten for værtslandet, som nemt kunne prikke sit nu fjerde mål ind i turneringen efter 55 minutters spil.

Kampens første målscorer, Toko Ekambi, kunne lukke ballet til 4-1 med små 25 minutter igen, da han med et skarpt træk ind i banen lagde bolden til rette for sin højrepote, der uden besvær sendte den i nettet.

Det blev kampens sidste scoring, og det sender dermed Cameroun på førstepladsen i Gruppe A ved African Cup of Nations, mens Etiopien indtager en sidsteplads.