3F Superligaen

Officielt: AaB sælger Cifuentes

AaB har solgt sin cheftræner, Martí Cifuentes, til svenske Hammarby IF. Det blev til 40 kampe i spidsen for nordjyderne.

Marti Cifuentes er solgt til svenske Hammarby IF
FC Københavns Roony Bardghji har scoret til 2-1 i 3F Superliga-kampen mellem AaB og FC København på Aalborg Portland Park, søndag den 28. november 2021.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Svenske Hammarby IF har indfriet en købsklausul, der sender AaB’s spanske cheftræner til Allsvenskan-klubben fra den 1. marts, oplyser den nordjyske Superliga-klub i en pressemeddelelse.

I AaB er sportschef Inge Andre Olsen ikke glad for tidspunktet for skiftet:

– Timingen er for vores vedkommende langt fra optimal, men vi har igangsat en ny rekrutteringsproces, så vi forhåbentlig inden længe kan præsentere en ny cheftræner, siger Inge André Olsen i en pressemeddelelse.

Til trods for timingen er man i AaB glade for den spanske cheftræners arbejde i klubben, forklarer Inge André Olsen.

– Det er en vellykket historie, at Martí som en relativt ubeskrevet træner har gjort det så godt i AaB, at det er blevet bemærket positivt hos flere andre attraktive klubber i Skandinavien, men vi er naturligvis ærgerlige over, at det projekt, som vi i fællesskab satte i gang, allerede nu skal have en ny mand i spidsen. Det var ikke planen, konstaterer Inge André Olsen og fortsætter:

– Omvendt har vi også forståelse for, at Martí er blevet tiltrukket af en udfordring i en klub i en by, hvortil han har familiære bånd, som kan være med til at gøre dagligdagen mere smidig for hans svenske hustru og deres små tvillinger, og vi ønsker dem held og lykke i Stockholm.

Hovedpersonen selv er også overrasket over, at han nu skal sige farvel til AaB og Superligaen efter blot et enkelt år i klubben.

– Indtil for bare få dage siden havde jeg heller ikke forestillet mig, at samarbejdet skulle slutte allerede nu, men jeg er blevet tilbudt et job, som jeg føler, at jeg hverken sportsligt, økonomisk eller i privat sammenhæng har kunnet sige nej til, og derfor har den såkaldte samlede pakke vægtet endnu mere end normalt, siger Martí Cifuentes i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele, slutter Martí Cifuentes.

Den spanske træner efterlader AaB på en fjerdeplads i Superligaen. Til gengæld overtager han Hammarby IF, der endnu ikke er gået i gang med sæsonen. Seneste år endte klubben på en femteplads i Allsvenskan.

Læs også: Medie: AGF og AaB interesserede i FCN-rekordmager

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P