9 min læsningPortræt: Christian Eriksen – Hvor skal fodboldkarrieren fortsætte?

Christian Eriksen har siden 2010 været én stor profil for flere store europæiske klubber, mens han for det danske herrelandshold har været en decideret talisman. Men efter kollapset under EM i sommer, har spilletiden og hverdagen for fynskfødte Eriksen ændret sig radikalt.

9 min læsning
Christian Eriksens slår i et interview fast, at han vil fortsætte karrieren.
Christian Eriksen slår fast, at han vil fortsætte fodboldkarrieren. Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix

Den 29-årige Christian Eriksen har spillet professionel fodbold på klub- og landsholdsplan i mere end 10 år. Han er født og opvokset i Middelfart, hvor han startede med at spille fodbold som tre-årig. Da han fyldte 13 drog Eriksen til OB, hvor han spillede to sæsoner og herefter startede eventyret for den danske midtbanespiller.

Christian Eriksens gennembrud som 18-årig

Som 18-årig fik Eriksen nemlig debut for det danske A-landshold, da Danmark mødte Østrig, mens han i mellemtiden var skiftet til den hollandske storklub, Ajax Amsterdam, hvor han spillede fra 2008-2013 med kæmpe succes. Noget, som Christian Eriksen meget ydmygt satte et par ord på i et længere interview med Euroman.

– Jeg er ikke den, der råber højest eller forlanger, at nogen lægger mærke til mig, eller folk krediterer mig for en assist eller et mål. Jeg prøver bare at gå på banen og gøre det, jeg har lyst til. At spille fodbold. Alt det, der kommer ved siden af, tager jeg, som det kommer, fortalte den danske midtbanekreatør til Euroman om datidens gennembrud i Ajax.

Christian Eriksen vandt Serie A-mesterskabet med Inter i 2020/2021. Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Særligt da Christian Eriksen var i en ung alder i Ajax-tiden var han forberedt på, at hvis præstationerne fra den seneste kamp eller landskamp ikke var tilfredsstillende, så ville det blive lagt hårdt ud i morgendagens presse, hvilket han har anerkendt og set som en styrke med tiden.

Eriksen har nemlig igennem karrieren været meget opmærksom på, at fodbold ikke bare er end dans på roser. Der er også torne og udfordringer undervejs, som man som fodboldspiller skal kunne kapere og agere under.

– Jeg tror, jeg er blevet skubbet meget af, at der blev krævet noget, og der blev sagt nogle hårde ting. Det forberedte mig for eksempel på, hvordan det var, hvis jeg kom til at læse en avis efter en dårlig landskamp eller en klubkamp i starten for Ajax. Jeg tror, det har hjulpet mig, at jeg fra starten fik at vide, at det hele ikke er en succeshistorie, fortalte Eriksen, der i dag har spillet over 100 landskampe for Danmark.

Læs også: Avis: Eriksen afviser to Superligaklubber

Særligt de sidste tre år markerede han sig som ét af de hotteste navne på førsteholdet i den hollandske hovedstadsklub. Eriksen fik 113 kampe med 25 scoringer og et hav af assists til følge inden det næste skridt i karrieren blev taget.

Turen gik til England og det nordlige London, hvor Tottenham Hotspur fik fingrene i den danske talisman. Fra 2013-2020 var Eriksen på holdkortet hele 226 gange, mens han nettede 51 scoringer på fantastiske langskud, følte straffespark og kølige indersideafslutninger. Noget, der slog hans navn fast som vaskeægte profil for spurvene.

Christian Eriksen til Inter

Det skabte stor interesse for Eriksen i Italien, hvor Inter efter mange forgæves forsøg hentede danskeren til klubben i 2021.

Her opnåede den danske 10’er 43 kampe med fire mål til følge, og selvom Inter-tiden var præget af manglende managertillid og flere kampe som indskifter, endte Milano-klubben med at hive mesterskabet hjem.

Men så blev det tid til EM-slutrunden i sommer, hvor Christian Eriksen kollapsede og fik hjertestop, hvilket sidenhen har betydet, at han ikke længere har haft mulighed for at spille i Italien grundet sin pacemaker. Eriksens fodboldfremtid vender vi tilbage til senere i portrættet.

Læs også: Det store lønoverblik: Hvor meget tjener fodboldspillere i løn?

De danske fans med en hilsen til hele Danmarks Christian Eriksen om EM 2021. Foto: Stuart Franklin/AFP/Ritzau Scanpix

Christian Eriksens EM 2021 – på både godt og ondt

Da Danmark mødte Finland i EM-slutrundens første opgør, faldt Christian Eriksen om med et hjertestop. Eriksens kollaps fandt allerede sted i første halvleg ved én af sidelinjerne, hvor kæresten, Sabrina Kvist Jensen, blot var nogle få meter væk.

Der sad hun sammen med de andre landsholdspilleres koner på tribunen, hvor hun kunne overvære det forfærdelige hjertestop, der forårsagede et kollaps af Christian Eriksen. En hændelse, som titusindvis af festklædte tilskuere og millioner af tv-seere over hele verden var vidne til.

– Hun troede faktisk, han var død, understregede Peter Schmeichel i forbindelse med den tragiske hændelse, som sad tæt ved Eriksens kæreste, da han kollapsede, til det britiske medie BBC .

Men én af de store helte, udover Simon Kjær, der også udøvede hjertemassage på Eriksen, var netop Peter Schmeichels søn, den danske landsholdskaptajn Kasper Schmeichel, der var en af de første til at trøste Sabrina og forsikre hende om, at Eriksen på trods af sit hjertestop var i ved i god behold. En dygtig lægestab, anført af Morten Boesen, havde nemlig formået at vække den danske 10’er til live.

Læs også: Lægen der reddede Christian Eriksen er kommet til skade: Hensynsløs opførsel af fans

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Den efterfølgende dag var der gode nyheder fra Christian Eriksen, der fra hospitalet sendte en hilsen til hele verden, hvor han fortalte, at han var på ovenpå til trods for sit kollaps og hjertestop.

Under selve kampen, som senere blev færdigspillet og endte med et ærgerligt dansk nederlag på 0-1 til Finland, som dog virkede fuldstændigt ligegyldigt efter omstændighederne med Christian Eriksens kollaps, var der en samhørighed på tribunerne, som fik selv de mindste hår på armene til at rejse sig. De finske fans tog nemlig initiativ til at råbe ‘Christian’, hvorefter de mange danske fans afsluttede med at råbe ‘Eriksen’ tilbage.

Mark Leonardo, YouTube.

Romelu Lukaku var dybt rørt

– Jeg græd meget, fordi jeg var bange. Vi har oplevet stærke ting sammen, og jeg har brugt mere tid med ham end min familie, så mine tanker er hos ham, hans kæreste og hans børn, fortalte Lukaku om sin daværende holdkammerat i Inter, Christian Eriksen, som han endvidere sendte en hilsen til under sommerens EM, da Belgien slog Rusland med 3-0.

Læs også: FCK Trøje 21/22 sammenlignet med den første FCK trøje

Stjerneangriberen dedikerede nemlig sit første mål i kampen til Christian Eriksen, da han løb direkte ud til kameraet og sagde: Chris, Chris, I love you” (Chris, Chris, jeg elsker dig, red.).

En hyldest og en kærlighed, der virkelig cementerede at fodbold er mere end bare 90 minutters boldtrilleri på en græsplæne. Det handler om følelser, venskaber og dedikationen til den sportsgren, de fleste profesionelle viger hele deres liv til.

Jeg prøver at overtale min kæreste til, at vi skal bo i Middelfart, når vi vender hjem. Men hun vil bo i Odense

Christian Eriksen med ønsket om at vende hjem til den fynske barndomsby

Hvad er Christian Eriksens nuværende hold?

Christian Eriksen fik tidligere på måneden ophævet sin kontrakt med Inter, som han ikke har spillet for i over et halvt år grundet hjertearytmi. Noget, der ifølge Christian Eriksens agent ikke skal hæmme resten af karrieren, selvom danskeren er færdig med den italienske Serie A grundet deres nuværende regler, der forbyder spillerne at have indopererede hjertestartere.

– Italien er det eneste land, hvor det officielt er forbudt at træne sport med en indopereret hjertestarter. Det er ikke engang tilladt at gå i et fitnesscenter for at træne, fortæller Eriksens agent Martin Choots, som dog fastslår, at den 29-årige fynbo, Christian Eriksen, ingenlunde er klar til at stille støvlerne på hylden.

– Christian har det virkelig godt, og der er ingen grund til ikke at drømme eller ikke at håbe, understreger Christian Eriksens hollandske agent Martin Schoots over for Ekstra Bladet, hvor han ligeledes fortæller, at Eriksen fortsat bor i Milano sammen med kæresten og sine to børn.

Læs også: Tottenham-fans: Hent Christian Eriksen hjem!

Hvor karrieren fortsætter for den danske offensivspiller har flere medier budt ind på, men der har fortsat ikke været nogle konkrete rygter. Ikke desto mindre har Eriksen op til flere gange trænet på OB’s træninganlæg, når han har været i Danmark.

Hvad tjener Christian Eriksen i løn?

Men om det ligefrem skulle betyde, at han er i betragtning til at skulle tørne ud for ‘de stribede’ kan man ikke just sige. Christian Eriksens løn i Inter var 2.8 millioner om ugen, hvilket svarer til mere end hele lønudbetalingen til OB’s trup.

Læs også:
Medie: Brentford har tilbudt Christian Eriksen en kontrakt
OB flirter med Eriksen: Vi kan strække os et stykke

Familiefar – hvor bor Christian Eriksen?

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Christian Eriksen (@chriseriksen8)


Christian Eriksen har dannet par med Sabrina Kvist Jensen siden 2012. Sammen har de en dreng på tre år, mens i starten af 2021 fik en datter.
I ovenstående billede, Christian Eriksens Instagram, kan du se parret og familien samlet.

Inden sønnen blev født udtalte den danske fodboldprofil sig om, hvad det er for nogle fodspor, sønnen kan ‘risikere’ at skulle træde, såfremt han også bliver fodboldspiller med tiden.

– Jeg ved godt, hvis jeg engang skulle få en søn, der skulle ende med at blive fodboldspiller, ville der, fordi han er min søn, være et pres på en helt anden måde, end hvad jeg selv oplevede. Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt. Det kan godt være, han vil skifte efternavn. Det får han bare ikke lov til, afslutter fynske Christian Eriksen.

Læs også: INDBLIK: Kasper Hjulmand – Den prisvindende, karismatiske og rolige landstræner

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer