Europæisk Fodbold

Udlandsprof afslører: Ikke som Brøndby-FCK – hernede er det hardcore had!

Fynboen Nikolai Baden Frederiksen har pæn succes i den hollandske Æresdivision, hvor Vitesse-angriberen scorer pænt med mål, men til gengæld er han ikke nogen populær skikkelse hos rivalerne fra Nijmegen, for de to klubbers fans hader hinanden langt mere end det er tilfældet i den danske Superliga.

Nikolai Baden Frederiksen Vitesse Nijmegen derby mål danskerscoring
Nikolai Baden Frederiksen har scoret syv mål i denne sæsons Æresdivision. Foto: Vitesse

I Storbritannien har de Merseyside-derby, Roses Rivalry, Nordlondon-derby og Old Firm. I Tyskland er der Der Klassiker og Revierderby, mens Spanien har El Clasico og Derbi Madrileño.

I Holland kan de også være med, og særligt De Topper-derbyet mellem Ajax og PSV samt De Klassieker mellem Ajax og Feyenoord er vanligt store opgør, men danske Nikolai Baden Frederiksen har én gang fået lov at opleve Geldersederby, og det gjorde indtryk.

Geldersederbyet er kampen mellem de to største byer i den hollandske provins Gelderland, og det står mellem Vitesse fra Arnhem og NEC Nijmegen fra byen af samme navn. I midten af oktober blev Nikolai Baden Frederiksen matchvinder, da han og Vitesse tog fra Nijmegen med en 0-1-sejr.

Læs også: UDLANDSPROFFERNE Uge 50: Sølvtøj i Japan, oprykning i Norge og dobbelt op på dobbelt i Holland

– Jeg kan ikke tage til Nijmegen nu. Det tør jeg nok heller ikke. I Danmark kan en FCK-fan og en Brøndby-fan godt styre biksen sammen hos Joe & The Juice. Det kan en Nijmegen-fan og en Vitesse-fan ikke. Hernede er det hardcore had, fortæller Baden Frederiksen til BT.

Nikolai Baden Frederiksens scoring mod Nijmegen skabte stor røre i Holland, da hjemmeholdet følte sig snydt af to omgange. Først tog oplægger Oussamma Darfalou tydeligt armen til hjælp, og sekundet efter så bolden ud til at være ude over baglinjen. Ingen af situationerne fik dog dommeren til at fløjte, og kort efter lå bolden i nettet med dansk afsender på scoringen. Se scoringen i videoen over artiklen.

Læs også: Nikolai Baden blev helt i hollandsk danskeropgør

Arnhem er hovedstad i Gelderland, men byen er mindre en Nijmegen. Rivaliseringen strækker sig også udenfor fodboldbanen. De to byer ligger kun med 20 kilometers afstand, og i arbejderbyen Nijmegen anser de folk fra Arnhem som værende arrogante og dovne.

Nikolai Baden Frederiksen har i Vitesse selskab af Jacob Rasmussen, mens både Lasse Schöne, Mikkel Duelund og Magnus Mattson er at finde i NEC Nijmegen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P