4 min læsningAlbæk gør superligaregnskabet op: For os handler det om at få point, og det er vi ikke gode nok til for tiden!

Mads Albæk er én af de mere rutinerede kræfter på det formsvage SønderjyskE-mandskab, som skal bære en del af ansvaret. Klubben har ikke vundet en superligakamp siden midt i september måned, men det er dog ikke noget, der får profilen til at tabe pusten inden de sidste to pokalkampe før vinterpausen indtræffer.

4 min læsning
Mads Albæk ser frem til pokalkampene mod Hvidovre IF, som de møder over to kvartfinalekampe i Sydbank Pokalen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE har ikke vundet en superligakamp siden Brøndby IF blev besejret i Haderslev med 1-0 midt i september. I de seneste fem kampe har de tabt de fire af dem, mens det i søndags blev til en uafgjort mod Viborg FF. Til gengæld har ‘de lyseblå’ avanceret i pokalturneringen, hvor de er at finde blandt de sidste otte.

De manglende resultater til trods i Superligaen, er det en fortrøstningfuld SønderjyskE-profil i form af Mads Albæk, som campo.dk fangede på en telefonlinje tirsdag eftermiddag.


SønderjyskE spillede en hæderlig kamp hjemme mod AaB i sidste uge, som kunne være gået begge veje og så mødte de Viborg i søndags, hvor der bestemt også var muligheder for at hente tre tiltrængte point med hjem.

– Vi spiller specielt en god første halvleg (mod AaB, red.) og det er nok det, der dræber det lidt for os i den her periode, hvor vi mangler lidt selvtillid. De får hurtigt udlignet i kampen og det får en afgørende betydning. Det var selvfølgelig øv, når vi også havde en stor chance for at komme tilbage på 2-2 i anden halvleg. En scoring, der ville have ændret kampbilledet, forklarer Albæk til campo.dk tirsdag og tilføjer:

– Så egentlig er vi i fremgang, hvis vi sammenligner med de seneste præstationer. Men for os handler det om at få point, og det er vi ikke gode nok til for tiden.

I spillede med en mand i overtal i en time mod Viborg og skabte nok chancer til at vinde kampen. Hvad er det i mangler for tiden i forhold til at hente sejrer i Superligaen?

– Vi har ikke været forfærdelig gode til at score mål i denne sæson, og det fik også betydning i kampen mod Viborg, hvor vi sådan set kommer frem til et hav af lige ved og næsten muligheder, men hele tiden manglede den sidste skarphed, understreger Albæk til campo.dk.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

De manglende resultater i superligaregi har betydet, at klubben nu er at finde i bunden af tabellen, hvor kun ét enkelt point adskiller dem fra Vejle, der af mange eksperter allerede har været dømt som favoritnedrykker i flere ombæringer. Nu peger nedrykningspilen så tilmed på SønderjyskE, der er havnet i suppedasen.

– Men når vi ikke rammer målet, så er det jo svært at score. Så vi mangler kvalitet som hold, mens den enkelte spiller mangler lige det sidste. Man ved jo, at når det kører for holdet, så går bolden oftere i mål, men lige nu rammer vi jo slet ikke målet. I Viborg har vi en 15-16 afslutninger, men kun 4-5 er inde for rammen. Det er jo for lidt, siger den tidligere FC Midtjylland-spiller til campo.dk.

Læs også: Fanfavoritten Gartenmann øjner kontraktudløb: Jeg får nok ikke lov til at vælge og vrage

Dobbeltopgør mod Hvidovre IF i Sydbank Pokalen venter
Nu er superligasæsonen færdig for i år, men inden juleferien kalder, skal SønderjyskE møde NordicBet-ligaens tredjeplads fra Hvidovre over to kampe i pokalturneringens kvartfinale.

I skal vel kunne avancere i pokalturneringen, selvom det er et velspillende Hvidovre-mandskab i møder?

– Når man møder hold fra en lavere række, så er man favorit til at gå videre, og det er vi også. Selvom det er gået ad helveds til i Superligaen, så finder vi noget positivt ved pokalturneringen. Man får nogle kanon gode oplevelser derfra, som kan være med til at klubben kan tanke selvtillid. Det er jo ikke fordi, at vi er fuldstændig overrendt af kampe, så vi kan sagtens bære, at være med i pokalen. Det giver nogle fantastiske oplevelser, særligt hvis man går hele vejen til finalen.

Netop finalen har ‘de lyseblå’ været i de seneste to år, hvorfor et avancement til Sydbank Pokalens finale i år kan blive til et hattrick.

Ser du det som en fordel, at i møder Hvidovre IF over to kampe i stedet for én?

– Vi skal vinde over Hvidovre. Det vil altid være en fordel for et hold, der er højere rangeret, når der bliver spillet over to kampe. Det så vi også sidste år, da vi trak FC Midtjylland og endte med at komme videre efter en hjemmebanesejr i returkampen. Men det skal vi være klar til, længere er den sådan set ikke, understreger han til campo.dk.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Læs også: Bah-salg skyld i stort SønderjyskE-overskud

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer