3 min læsningFodboldekspert: Sådan ser chancerne ud for de danske hold i Europa- og Conference League

De fire danske hold i Europa er nået halvvejs i deres respektive europæiske gruppespil. Her sætter vores faste ekspert, Johan Absalonsen, et par ord på præstationerne indtil videre og deres videre muligheder for avancement i de to europæiske turneringer.

3 min læsning
Johan Absalonsen, der er fodboldekspert hos campo.dk, ser tilbage på de danske præstationer i Europa og sætter procenter på deres chancer for videre avancement. Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Johan Absalonsen, campo.dk’s faste fodboldekspert, fælder dom over de danske hold i henholdsvis Europa League og Conference League, der nu er halvvejs med deres gruppespilskampe.

FC Midtjylland i Europa League
– FC Midtjylland har spillet fint og har haft to gode hjemmekampe, men de har ikke formået at vinde nogle af dem. Så som det ser ud nu, bliver Europa League-playoff meget svært, men de har bestemt muligheder for at ryge i Conference., hvor jeg øjner dem fornuftige chancer, selvom der er nogle store hold med i form af Rennes, Tottenham og Roma. Der er mange 50/50-kampe, som jeg ser det.

Jeg giver midtjyderne 25 procents chance for at komme videre i Europa League og 80 procent for videre færden i Conference League.

Læs også: FC Midtjylland er fortsat uden europæisk sejr trods brav indsats

Brøndby i Europa League
– Brøndby virker generelt overmatchet i en forholdsvis svær pulje. De fik en uafgjort mod Sparta Prag, men det var også udeholdet, der sad på tingene der. Jeg ser dem ikke have nogen chance for at komme videre i Europa League. Jeg tror det bliver til en fjerdeplads. Selvfølgelig kan de nå, at lave et godt resultat, men de andre hold virker desværre markant bedre og kvalitetsmæssig overlegne.

Jeg giver Brøndby 0 procent chance for at komme videre i Europa League og fem procent for Conference League-playoff, som de kan sikre med en tredjeplads.

Læs også: Rangers cruisede sikkert forbi Brøndby

F.C. København i Conference League
– FCK skal bare videre fra puljen sammen med PAOK. Alt andet end en kvalifikation fra puljen vil være en fiasko. En enkelt svipser mod PAOK er en ting, men jeg kan ikke se, at Bratislava og Lincoln bliver svære at slå. Første eller andenpladsen skal bare køres i hus. PAOK på udebane bliver vanskelig, så førstepladsen er langt fra en selvfølgelighed. At komme efter dem vil ikke være en skandale.

Jeg ser løverne have 90 procents chance for at gå videre fra gruppen.

Læs også: Decimeret F.C. København-mandskab glipper førsteplads efter nederlag

Randers FC i Conference League
– Randers FC har umiddelbart rimelige muligheder for at komme i gruppens top to. De tre hold (Cluj, Jablonec og Randers, red.) virker til at være på niveau, mens AZ Alkmaar virker en tand bedre. Der er chancer i deres hjemmebanekampe mod netop Cluj og Jablonec, som må være de to kampe, hvor der skal sejre i hus. Randers har generelt vist, at de har noget pondus i Europa. De har overrasket positivt, selvom de ikke har erfaring fra de europæiske kampe. Jeg synes det er fedt, at de har angrebet kampene godt og ikke stillet sig ned for at forsvare.

Jeg giver Randers FC 50 procents chance for videre avancement.

Læs også: Odey blev dobbelt målscorer i europæisk Randers-remis

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer