1 min læsningOliver Kahn taler ud om bagsiden af medaljen i ny dokumentar: Følte mig udbrændt

Oliver Kahn fortæller ærligt og redeligt i en ny dokumentar om legenden, hvor hårdt et pres han udsatte sig selv for gennem sin karriere. Et pres, der kulminerede med en depression.

1 min læsning
Oliver Kahn fortæller om bagsiden af medaljen ved at være professionel fodboldspiller. Foto: Tsutomu Takasu

I en ny dokumentar, FC Bayern – Behind the Legend, fortæller den tyske målmandslegende, Oliver Kahn, at han blev ramt af en depression, da karrieren var på sit højeste. Presset blev simpelthen for stort.

– Depression og udmattelse var bare nogle af de ting, jeg blev ramt af igennem karrieren. Særligt i slutningen af 1990’erne var jeg simpelthen udbrændt. Det handlede altid om, at gøre det bedre og bedre, fortæller den tidligere ikoniske Bayern München-keeper ærligt i dokumentaren.

Læs også: Landsholdsrekord: Signe Bruun-show sendte Bosnien til tælling

Oliver Kahns berømte sætning var ellers ‘weiter, immer weiter!’, men det blev for meget for den tyske landsholdslegende med tiden, der blev ramt af udmattelse, der førte til en depression:

– Når du ikke engang kan gå op af trappen uden af dejse om af udmattelse, så begynder man at tænke sit. Jeg kunne ikke skelne mellem det at være professionel målmand og give mig selv ro i hverdagen.

– Det handlede altid om den næste kamp, den næste store præstation. Og det førte naturligt til et kollaps på et tidspunkt, hvor jeg tænkte; det her kan ikke fortsætte, fortæller han i dokumentaren, der kan ses på streamingtjenesten Amazon.

Oliver Kahn stoppede som aktiv fodboldspiller i 07/08-sæsonen efter en lang og flot karriere, der blandt andet bød på 86 landskampe for Tyskland og 403 kampe for Bayern München.

Læs også: Mourinho efter ydmygende nederlag: Derfor sparede jeg spillere

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer