4 min læsningMånedens unge spiller: Kontinuerlig spilletid er nøglen

FC Midtjyllands Gustav Isaksen blev onsdag kåret til månedens unge spiller i Superligaen for september, men selvom det er en personlig hæder, så er den unge Salling-dreng ikke sen til at dele den med resten af truppen hos Superligaens førerhold.

4 min læsning
Gustav Isaksen stod for en enkelt assist i FC Midtjyllands seneste kamp i Superligaen mod AGF. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland kom ud af september med tre sejre i lige så mange kampe i Superligaen, og  det har sendt ulvene op på ligaens førsteplads.

En af de spillere, der har bidraget til den fornemme stime er 20-årige Gustav Isaksen, der onsdag blev kåret til månedens unge spiller i Superligaen for september. Isaksen startede inde i alle septembers tre kampe, og i 2-0-sejren over FC Nordsjælland bidrog han med et mål. Stimen med spilletid for den danske U21-landsholdsspiller går dog længere tilbage end de tre kampe – faktisk har han været i aktion i 10 af sæsonens 11 superligakampe.

– Jeg har ramt en stime med kontinuerlig spilletid, og det er bare så vigtigt, hvis jeg vil nå mine mål og komme langt i min karriere. Det handler om at spille hver kamp og være kampafgørende, det er de to ting, der er vigtigst for mig lige nu, siger Gustav Isaksen til campo.dk.

Månedens unge spiller bliver udvalgt af et ekspertpanel fra danske fodboldboldmedier, og den går til en spiller, der er født i 2001 eller senere. Den rapfodede midtjyde er glad for kåringen, men han er også hurtig til at give roserne videre.

– Det er selvfølgelig dejligt at blive anerkendt, men jeg får prisen, fordi vi som hold har spillet godt, vundet mange kampe og ikke lukket mål ind. Det er også en pris til holdet, vil jeg mene. Jeg havde ikke fået den, hvis vi ikke havde klaret os så godt, lyder det beskedent fra Gustav Isaksen, der dog godt kan mærke, at han har lagt på i forhold til sidste sæson.

– Jeg føler, at jeg skaber mange flere chancer og kommer til mange flere chancer, men jeg kan stadig lægge meget mere på. Jeg kan stadig score flere mål og lave flere assist, og så vil jeg også gerne blive endnu bedre til at drible, lyder det fra den 20-årige spiller, der er opvokset i den lille by Hjerk i Salling.

Læs også: Spansk medie: Barca holder øje med Andreas Christensen

Følelsen af at skabe flere chancer er ikke grebet ud af luften for Isaksen. Ifølge Superligaens egne statistikker, så ligger han på en 17. plads over de spillere, der har skabt flest chancer i denne sæson. 16 chancer har den unge FCM’er skabt, og det er en stigning på fire chancer i forhold til hele sidste sæson, hvor han i højere grad blev brugt som indskifter, men trods alt fik i alt 22 kampe.

_____________________________________________

VIDSTE DU GODT?
Hey du kære fodboldfan. Vi har netop lanceret campo.dk’s nye app, som du kan finde i både App Store og Google Play.

_____________________________________________

Gustav Isaksen har i alt spillet 42 ungdomslandskampe for Danmark med 13 mål til følge. Foto: Laurie Dieffembacq/AFP/Ritzau Scanpix

Også i den defensive del af spillet har FC Midtjyllands nummer 45 oplevet forbedring, og det tilskriver han selv holdets nye træner – Bo Henriksen.

– Jeg er blevet bedre i mit presspil, og i Bos [Henriksen] øjne kan man ikke spille en dårlig kamp, hvis bare man arbejder hårdt. Det er fedt for mig at vide, at hvis der er en dag, hvor det ikke lige kører for en, så kan man bare knokle, for det sætter han pris på, og det har været vigtigt for mig at lære, lyder det fra Isaksen, der kun har rosende ord at sige om sin nye træner.

– Han har givet en masse liv til holdet. Han er meget på hele tiden og vil frem over stepperne, og det smitter jo af, så han har givet en god energi til hele truppen, lyder det fra septembers unge spiller i Superligaen.

Gustav Isaksen har i løbet af 2020 og 2021 også spillet sig ind som fast mand på det danske U21-landshold, hvor han kun har måttet se én af holdets seneste 13 kampe fra bænken, siden han fik debut i september sidste år.  

Den 20-årige offensivprofil har kontrakt med FC Midtjylland til sommeren 2024.

Hop ind og følg campo.dk på Facebook og Instagram – og hold dig opdateret på fodboldverdenen døgnet rundt!

Læs også: Campos fodboldekspert: Disse tre er Superligaens top og flop

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer