2 min læsningKim Milton om Mbappés sejrsmål: I mine øjne var der offside

Ifølge den tidligere internationale topdommer, Kim Milton, var der offside i forbindelse med Mbappés scoring til 2-1 i gårsdagens Nations League-finale.

2 min læsning
Mbappé scorede et kontroversielt sejrsmål i kampen mod Spanien i Nations League-finalen i går. Foto: Miguel Medina Reuters/Ritzau Scanpix

Det afgørende mål til 2-1 i gårsdagens Nations League-finale mellem Spanien og Frankrig har skabt meget debat, da flere mente at målscoren Kylian Mbappé var offside i spilsituationen, og den holdning deler den tidligere professionelle dommer, Kim Milton, til campo.dk i dag.

Målet blev gennemset af VAR, men de endte altså med at erklære Mbappé onside, da Spaniens forsvarsspiller, Eric Garcia, ifølge VAR-rummet var bevidst i sin handling, da han ramte bolden, hvilket skaber en ny spilsekvens. Det videreformidlede kampens dommer Anthony Taylor efter kampen.

Men står det til den tidligere professionelle topdommer, Kim Milton, var forsvarsspillerens træf på bolden uforsætligt og ukontrolleret, hvorfor der burde have været offside på Mbappé:

– Han (Eric Garcia, red.) har manglende kontrol i sit touch på bolden, så jeg synes ikke det er en forsætlig handling, da han prøver at få fat i afleveringen fra Frankrigs venstreback Theo Hernandez, der ender for fødderne af målscorer Kylian Mbappé. Dermed er der offside i mine øjne, da spilsekvensen er den samme, siger han til campo.dk.

Læs også: Mbappé sparkede Nations League-trofæet hjem til Frankrig

Kim Milton forklarer videre, at såfremt den spanske forsvarsspiller ikke havde haft en hurtig berøring på kuglen, men en kontrolleret berøring, ville Mbappé alle dage være onside, da han dermed kan erobre bolden helt lovligt i den nye spilsekvens:

– Hvis bolden med fuldt overlæg blev sparket tilbage i retning mod keeperen (fra Eric Garcia, red.), vil fortsætligheden fra forsvarsspilleren være større og der vil derfor ikke være offside, da det er en kontrolleret handling og spilning, afslutter han.

Læs også: Den tilbagevendte målkonge er stolt over sin første triumf med Frankrig

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer