1 min læsningEngelsk legende: Rashford og Sterling har ændret opfattelsen på sorte

Arsenal-legenden Ian Wright har været ude og rose Marcus Rashford og Raheem Sterling for at være to vigtige individer i den overordnede opfattelse af sorte spillere i fodbolden. Han mener dog, at det er en helt bestemt aktør, der mangler for at tage det sidste skridt.

1 min læsning
Det engelske landshold
Raheem Sterling og resten af det engelske landshold til træning. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix.

Den 57-årige tidligere engelske landsholdsspiller Ian Wright har været ude med rosende ord omkring de to nuværende landsholdsspillere Raheem Sterling og Marcus Rashford.

Ifølge Arsenal-legenden har de to spillere været med til at ændre opfattelsen på mørke spillere i fodbold. Det fortæller Wright ifølge The Independent til PA (Press Association):

– Dengang da jeg spillede, hvis man blev udsat for racisme eller noget lignende, så måtte man leve med det, men det sker ikke i dag.

– Det er folk som Marcus Rashford, han har ændret kursen på, hvordan folk skriver om sorte spillere, og Raheem Sterling – det er styrke. De har den styrke.

– De er ikke kun fantastiske fodboldspillere, de har social bevidsthed, og de har massive platforme, der gør, at når de siger noget, så lytter folk, og det er det der sker i dag, siger Ian Wright.

Men hvis problemet helt skal forsvinde, så mener englænderen, at en anden aktør også skal i spil:

– Ting ændrer sig kun, når hvide mennesker blander sig. Hvis det kun var op til sorte mennesker, så ville vi stadig konstant blive udsat for racisme. Vi kan ikke ændre det alene, siger Ian Wright.

Læs også: Southgate er rolig på Jadon Sanchos vegne: Meget at tage ind

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer