2 min læsningHB Køge-træner efter 0-5 i Champions League: Vi tager det med oprejst pande

Det blev ikke til den debut i Champions League-gruppespillet, som HB Køge formentlig havde drømt om. Holdet tabte 5-0 til tyske Hoffenheim, men det lader de sig ikke slå ud af i Østsjælland, hvor målsætningen i verdens største klubturnering er læring.

2 min læsning
HB Køge havde det svært i udekampen mod Hoffenheim. Foto: Uwe Anspach/DPA/Ritzau Scanpix

HB Køges danske mestre debuterede tirsdag aften i Champions League, men det blev næppe en debut, de danske kvinder vil se tilbage på med glæde.

5-0 lød slutresultatet på udebane mod tyske Hoffenheim på, og med en boldbesiddelse på bare 25 procent var der ikke meget, der lykkedes for de grønklædte danskere.

– Man kan godt kalde det en ydmygelse, hvis man har lyst til det, men vi prøver at hente erfaring, og vi tager det med oprejst pande og kører videre. Vi skal bare blive bedre og bedre turneringen igennem, siger HB Køge-træner Søren Rande Boldt til campo.dk.

Det østsjællandske hold var på forhånd klar over, at de ville komme til at stå overfor en dygtig modstander i sidste sæsons nummer tre i den tyske Bundesliga.

– Vi havde regnet med, at vi skulle møde et super godt hold, som ville kontrollere kampen og gøre det meget svært for os, og det gjorde de også, fortæller Søren Randa Boldt og fortsætter:

– Vi havde håbet, at vi kunne stjæle et par bolde og at vi kunne være mere i boldbesiddelse end 25 procent, men de var bare to-tre klasser over os. I dag så vi virkelig forskellen på den danske og den tyske liga. De spiller knaldhårde kampe i højt tempo hver weekend, og det gør vi ikke, lyder det nøgternt fra den danske træner.

Læs også: HB Køges kvinder fik det svært i Champions League-debut

Den danske træner havde på forhånd regnet med, at de to kampe mod Hoffenheim var dem, hvor danskerne havde bedst mulighed for at gøre en god figur. Ikke fordi tyskerne er dårlige, men simpelthen fordi gruppens øvrige to hold er verdensklasse.

– Vi skal møde to af verdens bedste hold i FC Barcelona og Arsenal, så vi ville jo være jubelidioter, hvis vi troede, at vi ville få 18 point ud af de her kampe, lyder det fra Randa Boldt, der ikke ser lyst på danskernes chancer mod gruppens to øvrige hold.

– Dem skal vi ikke regne med at få point mod. Jeg ved, at det kan lyde dumt, når vi lige har tabt 5-0 til dem, men vores bedste mulighed er den sidste kamp mod Hoffenheim, lyder det afslutningsvis fra den danske træner.

FC Barcelona slog i den sene kamp i gruppe C Arsenal med 4-1. Netop de forsvarende Champions League-vindere fra Barcelona er næste modstander for HB Køge, der hjemme på Køge Stadion tager imod de spanske giganter på næste torsdag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer