1 min læsningHB Køges kvinder fik det svært i Champions League-debut

Der var dansk deltagelse, da der tirsdag aften for første gang nogensinde blev spillet gruppespil i kvindernes Champions League, men de danske mestre fra HB Køge var aldrig tæt på at skabe overraskelsen i udekampen mod tyske Hoffenheim.

1 min læsning
HB Køge havde det meget svært i udekampen i Champions League mod tyske Hoffenheim. Foto: Uwe Anspach/AP/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde skulle der tirsdag aften spilles gruppespil i kvindernes Champions League, men selvom muligheden var der, blev det ikke til en dansk drømmestart.

HB Køges danske mestre fik nemlig lov at være første hold i aktion i den nye turneringsform, da de på udebane mødte sidste sæsons treer i den tyske Bundesliga – Hoffenheim.

De to hold er også i pulje med de forsvarende Champions League-mestre fra FC Barcelona, mens også engelske Arsenal er en del af Champions Leagues gruppe C, så både Hoffenheim og HB Køge har formentlig kigget på dagens modstander med håb om point.

Det håb blev desværre slukket relativt tidligt i kampen for danske HB Køge, der efter 18 minutter måtte hente bolden ud af eget net, da tyskerne bragte sig foran 1-0. Den stilling holdt til pausen, hvor det tyske hjemmehold havde siddet på 77 procent af boldbesiddelsen, og mens værterne selv var blevet noteret for 13 afslutninger, havde de holdt danskerne helt fra fadet.

Det billede ændrede sig ikke for alvor i anden halvleg, for selvom HB Køge kom frem til tre afslutninger, kunne Hoffenheim med hele fire mål sætte punktum for historiens første Champions League gruppespilskamp med en 5-0 sejr.

Næste opgave for HB Køge bliver formentlig ikke meget nemmere, da de forsvarende Champions League-vindere fra FC Barcelona på næste torsdag gæster Køge Stadion.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer